Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Lewandowski siirrostaan: “Muutos on ollut haastava”

Kirjoittaja: — 08/10/2014

Bayern Münchenin puolalaishyökkääjä Robert Lewandowskin kausi ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Mies siirtyi punanuttuihin kesällä Borussia Dortmundista, mutta uudessa seurassa tehot eivät olet vastanneet odotuksia.

Lewandowski on kaikki kilpailut huomioiden tehnyt 11 ottelussa vain neljä maalia, joista kaksi syntyi viikonloppuna Hannoveria vastaan. Lukemat eivät ole mitenkään hälyttävät, vaan suurempia ongelmia puolalaiselle on tuottanut sopeutuminen Pep Guardiolan pelitapaan.

– Vastustajat pelaavat todella puolustusvoittoisesti. Jopa kahden tai kolmen maalin tappioasemassa. En tiedä miksi, Lewandowski kertoi SportBildille

Bundesligassa kaikki joukkueet luovuttavat pallonhallinnan Bayernille, ja keskittyvät itse vastahyökkäyksiin. Useimmat joukkueista laittavat koko ryhmityksen hyvin alas jopa kotiotteluissa. Piikkipaikalla pelaavalle pelaajalle tämä ei ole ideaali tilanne.

– Muutos on ollut haastava. Joskus on turhauttavaa pelata, kun ympärillä vartioi kolme tai neljä vastustajan pelaajaa.

– En saa paljon palloja ja joudun odottelmaan pitkiä aikoja, että saisin tilaisuuden

Lewandowski kohtaa monet joukkuetovereistaan vastustajan paidassa, kun Puola isännöi Saksaa EM-karsinnassa lauantaina.

Toimittajan sana

Oli varsin odotettavissa, että Lewandowskilla menee hetki totutella Bayernin pallonhallintapeliin. Mies kyllä taidoiltaan rinkiin sopii, mutta puolalainen nousi paremmin esille Dortmundin nopeassa vastahyökkäyspelissä. Nyt mies on usein pimennossa, ja vaikka joukkue palloa pitääkin, ei se kovin usein puolalaiselle päädy. Lewandowskilla on Bayernin paidassa ollut keskimäärin alle 40 pallokosketusta ottelua kohden, kun Dortmundissa niitä tuli lähes 50.

Puolalaisen rooli on Guardiolan pelitavassa haastava, ja se vaati hyökkääjältä kärsivällisyyttä. Moni muu olisi varmasti epäonnistunut pahemmin. Pep onkin kehunut Lewandowskia yhtenään. Hannover-ottelun kaksi maalia saattoi antaa osviittaa loppukautta ajatellen.

loading comments...