Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Max Kruse: “Saan kiittää Martin Harnikia urastani”

Kirjoittaja: — 22/11/2013

Borussia Mönchengladbachin kohdatessa perjantaina vieraskentällä VfB Stuttgartin, asettuvat vastakkain myös kaksi lapsuudenystävää. Saksan maajoukkueeseen noussut Max Kruse on ollut Mönchengladbachin alkukauden ehdoton tehomies. Uransa tärkeimmästä siirrosta hän kiittää Stuttgartia edustavaa Itävallan maajoukkuepelaajaa Martin Harnikia.

Kruse ja Harnik pelasivat 12-vuotiaina yhdessä hampurilaisessa lähiöseurassa SC Vier- und Marschlandessa. A-juniori-iässä kaverukset saivat siirron Werder Bremeniin, vaikka alun perin Werder tuli tarkkailemaan ainoastaan Harnikia.

– Bremenin nuorisojoukkueiden manageri Wolf Werner halusi katsastaa Martinia, mutta lopulta hän tarjosi myös minulle sopimusta. Siksi saan kiittää Martinia pelaajaurastani, Kruse kertoo Bildissä.

– Se taitaa olla kaukaa haettua. Hän taisi kuitenkin syöttää 18 tekemistäni 20 maalista, Harnik palauttaa kunnian.

Nykyisin Fortuna Düsseldorfissa työskentelevä 71-vuotias Wolf Werner vahvistaa kaverusten tarinan:

– Halusimme tarkkailla Harnikia Marschlandessa. Emme tienneet aluksi yhtään, missäpäin se sijaitsee. Luulimme sen olevan jossain idässä. Kun sitten pääsimme perille, nappasimme samantien myös Krusen mukaamme.

Harnik ja Kruse dominoivat A-junioreissa aivan miten halusivat. Harnik vertaa kavereiden toimintaa tuttuihin sarjakuvasankareihin.

– Olimme pieni gallialalainen kylä ja kukistimme joukkueita kuten St. Paulin ja Holstein Kielin. Minä olin Asterix ja Kruse Obelix. Tämä Obelix vain ei pudonnut taikajuomapataan, vaan Nutella-purkkiin. Sitä hän syö mielellään, Harnik kiusoitttelee.

Tähänastisissa bundesliigakohtaamisissa Harnik on poistunut voittajana viisi kertaa seitsemästä. Saksan maajoukkuekärki Kruse palaakin tänään halusta kaunistella tilastoaan.

loading comments...