Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Werder Bremenin hyökkääjälupaus siirtyy RB Leipzigiin

Kirjoittaja: — 02/04/2015

Kauden kääntyessä lopuilleen myös kesän siirtomarkkinat alkavat vähitellen aueta. Ensimmäisten joukossa julkistettiin Werder Bremenin nuoren kärkimiehen Davie Selken siirto 2. Bundesliigan RB Leipzigin riveihin. Leipzigilaiset pulittavat korvauksena 20-vuotiaasta hyökkääjästä kahdeksan miljoonaa euroa.

Tammikuussa 2013 TSG Hoffenheimin nuorten joukkueesta Weserstadionille siirtynyt Selke allekirjoitti viime syyskuussa Werderin kanssa kesään 2018 ulottuvan jatkosopimuksen ja hehkutti tuolloin seuran erinomaisuutta ja aikomustaan pelata Werderin riveissä pitkään. Nyt ääni kellossa on kuitenkin toinen, kun taskussa on kesään 2020 ulottuva sopimus RB Leipzigin kanssa.

– Haluan kesästä lähtien olla auttamassa urheilullisesti erittäin kunnianhimoista seuraa, Selke totesi kickerin mukaan.

Kyse siirrossa ei toki ole kärkimiehen mielen muuttumisesta yksistään, vaan tuhti siirtokorvaus on merkittävä osatekijä. Lehden tietojen mukaan kahdeksan miljoonan euron siirtokorvauksen lisäksi seurat ovat sopineet kahden miljoonan bonuksesta, joka kolahtaa Werderin tilille menestyksen mukaan eli käytännössä mikäli BR Leipzig nousee Bundesliigaan.

– Olemme aina korostaneet, että käymme kauppaa kun kaikki osapuolet hyötyvät siitä. Tässä tapauksessa näin on, Werder-manageri Thomas Eichin korosti.

Saksan nuorten maajoukkueissa säännöllisesti esiintynyt 192-senttinen Selke on perinteisen keskushyökkääjän prototyyppi. Werderissa hän on pelannut kaikkiaan 26 Bundesliiga-ottelua ja viimeistellyt niissä kuusi maalia.

Toimittajan sana

Werder hankki Selken pari vuotta sitten pitkän tähtäimen suunnitelma mielessään, mistä kertoo syksyllä solmittu pitkä jatko. Vaikka mies on vielä osin kirjoittamaton kortti, Weserstadionilta poistuu nyt todella ison potentiaalin omaava pelaaja ja vastoin seuran alkuperäistä suunnitelmaa. Raha ei Bremenissäkään kasva puissa – Leipzigissa on seuran taustojen myötä hiukan toinen tilanne. Siirto saattaa Eichinin sanoin hyödyttää kaikkia osapuolia, mutta leipzigilaisten maksama korvaus on tässä ratkaisevassa roolissa. Summa on merkittävä ja kertoo toisaalta myös siitä, että Leipzigissa ollaan valmiita panostamaan entistäkin enemmän nousuun Bundesliigaan. Ja myös siellä menestymiseen.

loading comments...