Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bayern-legenda lyttää Dortmundin pelaajahankinnat: ”He eivät ole kärkijoukkue”

Kirjoittaja: — 01/04/2015

Borussia Dortmundin ja Bayern Münchenin välisissä koitoksissa on poikkeuksellista sähköä huolimatta siitä, että BVB on kuluvalla kaudella kyntänyt pahimmillaan putoamisviivan huonommalla puolella. Lauantaina joukkueet kohtaavat jälleen, mikä alkaa näkyä kommentoinnissa.

Sanaista säiläänsä on heiluttanut myös Bayernin ja Saksan maajoukkueen legenda Lothar Matthäus – ja toki nimenomaan Dortmundin suuntaan.

– Kuluvalla kaudella BVB ei ole mikään kärkijoukkue. He ovat tehneet huonoja hankintoja, ja lähteneitä pelaajia ei ole pystytty lähimainkaan korvaamaan. [Ciro] Immobile ja BVB on väärinymmärrys – he eivät yksinkertaisesti sovi yhteen, Matthäus toteaa italialaishyökkääjästä Sport1:n mukaan.

Matthäus on kuitenkin vaikuttunut Dortmundin noususta vaikeuksistaan kevään edetessä.

– Dortmund voi tällä kaudella saavuttaa vielä Eurooppa-liigan paikan, ja se on heillä sisäisesti varmasti nyt tavoitteena.

Bayernilta on lauantain kohtaamisesta varmuudella sivussa Arjen Robben ja myös Franck Ribéry saattaa olla toiselta laidalta sivussa. Tämä vaikuttaisi Matthäusin mukaan väistämättä joukkueen peliin, eikä konkari varmaa Bayern-voittoa muutenkaan omalle vetokupongilleen raapusta.

– Näillä kohtaamisilla on erityisluonteensa ja sen myötä ei ole poissuljettua etteikö BVB voisi ottelua voittoa. He pystyvät haastamaan [Pep] Guardiolan ryhmän.

Kyse lauantaina ei toki ole vain Dortmundista. Bayernin johto kakkosena olevaan Wolfsburgiin on selvä – kymmenen pistettä – mutta mestaruuden varmistumiseen on vielä matkaa. Dortmundilla on Matthäusin mainostamaan Eurooppa-liigan paikkaan matkaa puolestaan viisi pistettä.

loading comments...