Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Dortmund-pomo Watzke: “Bayern haluaa tuhota meidät”

Kirjoittaja: — 06/02/2014

Borussia Dortmundin johtokunnan puheenjohtaja Hans-Joachim Watzke on kritisoinut näkyvästi Bayern Münchenin hankintapolitiikkaa. Watzke ilmaisi SportBildin sivuilla syvän huolensa Bundesliigan kehityksestä.

Viime kesänä Bayern München hankki Dortmundista Mario Götzen ja ensi kesänä Robert Lewandowski seuraa Götzen jalanjäljissä Müncheniin. Siirroilla on paitsi vahvistettu omia rivejä, heikennetty ratkaisevasti pahimman kilpailijan kokoonpanoa.

Bayern München johtaa sarjaa jo hurjalla 13 pisteen erolla seuraavaan Bayer Leverkuseniin. Dortmund on jäänyt triplamestareista jo 17 pistettä, eikä trendi miellytä Dortmund-pomoa:

– Tällä hetkellä ei ole olemassa mitään toista sarjaa, jota yksi seura dominoisi niin selvästi kuin Bayern dominoi Bundesliigaa. Tämä ei ole enää espanjalainen [kahden joukkueen] malli vaan Skotlannin malli, Watzke luonnehtii Glasgow Celticin ylivoimaan viitaten.

Bayernin palkkatarjoukset omassa luokassaan

Pitkään dominointi ei ole kuitenkaan vielä jatkunut, sillä Dortmund nappasi mestaruuslautasen Bayernin nenän edestä vuosina 2011 ja 2012. Erityisen rankkaa Bayern-organisaatio oli Dortmundin tuplamestaruus keväällä 2012, jolloin keltapaidat kaatoivat Bayernin cupin finaalissa maalein 5-2. Bayern on kuitenkin Watzken mukaan ottanut kovat aseet käyttöön.

– Nyt he iskevät takaisin. Bayern haluaa tuhota meidät hankkimalla pelaajiamme, jottei meistä olisi enää jatkossa heille uhkaa, Watzke maalailee.

– Jos he tarjoavat pelaajillemme kaksinkertaista palkkaa, ei meillä ole mitään mahdollisuuksia.

Pyyhettä Watzke ei aio silti kehään heittää, vaan lupaa, että Dortmund pyrkii kuromaan eroa Bayerniin kiinni tekemällä isoja satsauksia kesän siirtomarkkinoilla.

– Teemme kesällä merkittäviä investointeja. Paljon tulee tapahtumaan ja sitten näemme, mitä olemme rahallamme saaneet. Haluamme nostattaa pari huutomerkkiä, sillä palkkabudjetissamme on vielä mukavasti ilmaa, Watzke vakuuttaa.

loading comments...