Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Jürgen Klopp tuomitsee Dortmund-häirikköjen ilotulitehyökkäyksen

Kirjoittaja: — 28/10/2013

Lauantain odotettu Ruhrin alueen derby Schalken ja Borussia Dortmundin välillä sai ikävän sivumaun Dortmund-ultrien ilotuliteattentaatista. Dortmundin kannattajakatsomosta lensi raketteja niin kentälle kuin tahallisesti myös keskelle Schalken katsomoa. Ottelun alku viivästyi viitisen minuuttia ja useita Schalke-kannattajia jouduttiin viemään sairaalaan saamiensa vammojen takia. Turvatarkastuksissa raketteja ei kyetty ottamaan ultrilta pois, sillä Bildin saamien tietojen mukaan niitä päätyi stadionille mm. naisten intiimialueilla mukanaan kuljettamina.

Dortmundin valmentaja Jürgen Klopp oli voitokkaasta ottelusta huolimatta tuohtunut ultrien toimintaan ja tuomitsi häiriköiden käytöksen jyrkästi.

– Voitimme 3-1, mutta siitä huolimatta joudumme oikeutetusti puhumaan myös pelin alkua edeltäneistä tapahtumista. Ne ovat rumia kuvia, lievästi sanottuna. Tällaisina hetkinä hävettää. Olen usein ylpeä faneistamme, mutta siitä ei ollut keskittymisellemme kuin haittaa. Voitimme heistä huolimatta, emme heidän ansiostaan. He olivat yksittäisiä ihmisiä, joille ei saisi antaa tunnetta, että he kuuluvat porukkaan. Meidän on toimittava heitä vastaan ja rangaistava heitä, Klopp painottaa Borussia Dortmundin kotisivuilla.

Myös Dortmundin toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke pyyteli anteeksi Schalkelta ja muilta asianosaisilta joukkueensa värejä kantaneiden ultrien käytöstä.

– Haluan pitää virallisesti Schalkelta anteeksi. Minulta ei riitä pisaraakaan ymmärrystä tuollaiselle toiminnalle. Se ei ole hyväksyttävää, vaan häpeän moista käytöstä. Tapaus ei jää ilman seuraamuksia, Watzke korostaa.

– Rakettien ampuminen toisiin katsomonosiin ei ole missään nimessä hyväksyttävää. Tuollaisia ihmisiä emme halua Borussia Dortmundissa nähdä. He eivät olleet lauantaina pelkästään yksittäistapauksia. Kyseessä oli hieman isompi ihmisryhmä. Jos oletamme, että peliin matkusti ehkä 6 000 Dortmund-fania, oli häirikköjen joukko ehkä sadan ihmisen suuruinen. Aiomme varmasti selvittää, keitä häiriköt olivat, ja ryhtyä jatkotoimiin, Watzke päättää.

Tapaus ei jäänyt Bundesliiga-viikonlopun ainoaksi. Myös kakkosliigan “itäderbyssä” Dynamo Dresdenin ja Energie Cottbusin välillä nähtiin vastaavanlaista häiriköintiä. Cottbusin kannattajakatsomosta lensi kentälle ilotulitteita niin ottelun 65. kuin myös 74. peliminuutilla ja jälkimmäisen tapauksen jälkeen ottelun tuominnut erotuomari Felix Brych keskeytti pelin yli kymmeneksi minuutiksi ja komensi joukkueet pukukoppiin. Peli pystyttiin viemään lopulta onnistuneesti valmiiksi, mutta ilman jatkoseuraamuksia ei varmasti tämäkään tapaus jää.

loading comments...