Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Dortmund-pomo Watzke: “Neljänteen sijaan emme voi olla tyytyväisiä”

Kirjoittaja: — 02/01/2014

Borussia Dortmundin syyskausi ei ymmärrettävästi tyydytä sen paremmin seurajohtoa kuin joukkueen kannattajiakaan. Käteen jäi syyskaudelta sarjataulukon neljäs sija ja sarjakärki Bayern München karkasi jo mahdottomalta tuntuvan etumatkan päähän. Seuran toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke vaatiikin suojattiensa kevätkaudelta nähtyä enemmän.

– Tämänhetkisessä sarjataulukossa neljäs sija on vielä hyväksyttävää. Kauden päätteeksi Borussia Dortmund ei kuitenkaan voi olla enää neljänteen sijaan tyytyväinen. Se ei vastaa enää tavoiteasetteluamme, Watzke julistaa Süddeutsche Zeitungin haastattelussa.

– Haluamme selviytyä Mestarien liigaan suoraan oikeuttavalle sijaluvulle – mieluiten sarjan kakkosena. Se tavoite ei ole millään tapaa ulottumattomissa. Odotan tietenkin, että pelaamme kevätkauden aikana paremmin, Watzke jatkaa.

Erityisesti syyskauden päätöskierroksen tappio Hertha Berliniä vastaan jäi kaivelemaan seurapomon mieltä.

– Emme onnistuneet puolustamaan johtoamme. Me tarvitsemme jälleen täydellisen intohimon ja halun voittaa otteluita hinnalla millä hyvänsä. Meidän täytyy myös asennoitua sen mukaan, että vastustaja tekee fyysisesti kaikkensa estääkseen sen.

Jürgen Kloppille synninpäästö

Dortmundin vitsauksena oli syyskauden aikana käsittämättömän ankara loukkaantumissuma. Watzke ei lähdekään syyllistämään valmentaja Jürgen Kloppia loppusyksyn notkahduksista.

– Jürgen Klopp joutui tulemaan toimeen ilman 6-7 runkopelaajaa. Hänen kätensä olivat sidotut. Hyvä pelitapa vaatii automatismeja, jotka eivät enää toimi, kun kentällä joudutaan jatkuvasti heittämään varamiehiä, Watzke selventää.

Gündoganista ei haluta toista tapaus Lewandowskia

Viime aikoina voimakkaat huhut Espanjasta ovat kertoneet Real Madridin olevan kiinnostunut Dortmund-tähti Ilkay Gündoganista. Dortmund tekee kuitenkin parhaansa päästäkseen jatkosopimukseen maajoukkuepelaajan kanssa.

– Käymme keskusteluja Ilkayn asioita hoitavan Gündoganin perheen kanssa. On täysin selvää, että haluamme ehdottomasti pitää Gündoganin joukkueessa. Toistaiseksi emme ole päässeet sopimukseen. Viime kädessä on kyse siitä, haluaako hän jatkaa kehitystään meillä. Hän myös tietää, että me haluamme saada päätöksen jo lähiaikoina, Watzke selvittää.

Gündoganin nykyinen sopimus umpeutuu kesällä 2015. Mikäli jatkosopimusta ei synny, alkavat neuvottelut keskikenttämiehen myymiseksi. Gündoganista ei haluta “uutta Lewandowskia”. Puolalainen tähtihyökkääjä Robert Lewandowski kun jättää seuran ilmaiseksi kuluvan kauden päätteeksi. Watzke puolustelee silti päätöstä olla myymättä maalitykkiä viime kesänä.

– Hän ampuu tärkeitä maaleja ja tekee uskomattoman rajusti töitä. Emme olisi millään voineet korvata häntä viime kesänä omilla taloudellisilla resursseillamme. Silti kovin montaa pelaajaa ei voi julistaa korvaamattomaksi, joten Lewandowski on ja pysyy poikkeustapauksena, Watzke kertoo.

Lewandowskia ei korvata yksi yhteen

Watzke ilmoitti samalla Süddeutsche Zeitungille, että hänen tietojensa mukaan Lewandowski siirtyy Bayern Müncheniin. Korvaajan etsintä on täydessä käynnissä, mutta identtistä pelaajatyyppiä ei ole aikomus puolalaisen saappaisiin istuttaa.

– Tutkimme markkinoita tarkasti. Robertin kaltaista erityistä pelaajaa ei korvata yksi yhteen. Keskushyökkääjiä on useita erityylisiä, ja sovitamme taktiikan pelaajan mukaan. Lisäksi meillä on myös Marco Reus ja Pierre-Emerick Aubameyang, jotka ovat aiemmissa seuroissaan pelanneet myös kärkimiehenä, Watzke lopettaa.

loading comments...