Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Syyskausi pakettiin: Stuttgartin valmentajanvaihdos herätti joukkueen

Kirjoittaja: — 02/01/2014

Bundesliigan poistuttua viiden viikon mittaiselle sarjatauolle luomme lyhyen katsauksen kunkin 18 joukkueen syyskauteen. Kartoitamme joukkueiden merkittävimmät onnistujat tilastoja vasten peilattuna. Kymppikärjen korkkaa VfB Stuttgart.

Stuttgart ehti ensimmäisenä joukkueena vaihtaa valmentajaa, sillä Bruno Labbadian kausi ehti vanheta vain kolmen tappiollisen sarjapelin ja puolikkaan Eurooppa-Liigasta putoamisen verran. Thomas Schneider saavutti jättivoiton heti Bundesliiga-debyytissään, mutta sittemmin tahti on tasaantunut. Viisi voittoa on Stuttgartilta silti melko kehno saavutus, joskin sen kaikki seitsemän tappiota ovat tulleet sarjataulukossa sen yläpuolella olevia joukkueita vastaan. Liika ailahtelu on vaivannut.

Syyskauden 2013 parhaat:

Maalitykki: Vedad Ibisevic (9 maalia)
Syöttöhai: Alexandru Maxim (8 maalisyöttöä)
Peliaikakunkku: Vedad Ibisevic (1408/1440 minuuttia)
Paha poika: Vedad Ibisevic (4 varoitusta)
Suurin yllättäjä: Timo Werner, 17-vuotias duracell-pupu on mm. nuorin pelaaja, joka on tehnyt syyskauden aikana neljä maalia tai enemmän. Vauhdikkaaseen läpimurtokauteen on mahtunut monia muitakin ennätyksiä.

VfB Stuttgart v 1. FC Nuernberg - Bundesliga
Paras pelaaja: Christian Gentner, joukkueessa on monia onnistujia, mutta kapteeni-Gentner lienee pelaaja, jonka taso on ailahdellut vähiten kauden aikana

Syksyn kohokohta: 6-2-kotivoitto Hoffenheimista heti valmentajanvaihdoksen jälkeen 1.9.
Syksyn synkin hetki: Putoaminen Eurooppa-Liigasta jo kolmannella karsintakierropksella bulgarialaista Botev Plovdivia vastaan
Kevätkauden ennuste: Avainpelaajat Maxim ja Ibisevic alkoivat hieman väsähtää syyskauden loppua kohti. Jos akut ladataan huolella, on Stuttgartilla täydet mahdollisuudet kohennella sarjasijoitustaan kevätkauden aikana. Löytynee kauden lopuksi ylemmästä keskikastista, mutta europaikat taitavat olla jo liian kaukana.

loading comments...