Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viikon pelaaja: Diego Benaglio

Kirjoittaja: — 25/12/2014

Ensimmäistä kertaa Bundesliiga.com päätti valita Viikon pelaajaksi maalivahdin. Diego Benaglio on ollut hyvässä iskussa koko kauden ja kahdessa viimeisessä ottelussa sveitsiläinen hoiti jälleen tärkeät pisteet VfL Wolfsburgille.

Sudet kohtasi toiseksi viimeisessä ottelussa ennen talvitaukoa Borussia Dortmundin. Vaikka Benaglio päästi taakseen kaksi maalia, piti sveitsiläinen pitkiä jaksoja Wolfsburgia pystyssä. Ottelu päättyi lopulta 2-2, kun Naldo tasoitti puntit viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä. Kaikkiaan Keltamustat laukoivat 14 kertaa kohti Benaglion vartioimaa maalia. Joukkoon mahtui useampi todella vaarallinen laukaus, mutta sveitsiläinen venyi noin puolen tusinaan huipputorjuntaan.

Viikonloppuna Wolfsburg voitti 1.FC Kölnin maalein 2-1. Benagliolle ei älyttömästi hommia kertynyt, mutta mies teki silti ottelun loppuhetkillä kahden pisteen arvoisen pelastuksen. Pallo pelattiin puolustuslinjan taakse Anthony Ujahille, joka pääsi ohjaamaan lähietäisyydeltä, mutta hämähäkkimäisesti pelivälineen tielle hypännyt Bengalio sai torjuttua nigerialaisen yrityksen. Tämä jäi ottelun viimeiseksi tilanteeksi.

Wolfsburg on päästänyt koko kauden aikana vain 17 maalia. Siitä on paljolti kiittäminen sveitsiläistä, sillä lukema on yllättävän pieni siihen nähden kuinka hajallaan joukkueen puolustus on usein ollut. Eurooppa-liigan puolella Volkkari on päästänyt hieman enemmän osumia, mutta Benaglion maagiset esitykset esim. Lillea ja Krasnodaria vastaan takasivat Wolfsburgille jatkopaikan.

Benaglio on ollut pitkään Bundesligan parhaita torjujia. Mies on pelannut Wolfsburgissa kohta seitsemän vuotta. Sveitsiläinen oli isossa roolissa joukkueen voittaessa sen seurahistorian ensimmäisen Bundesligan mestaruuden keväällä 2009. Sen jälkeen 31-vuotiaan kassarin otteet ovat ehkä olleet hitusen laskemaan päin, mutta meneillään oleva kausi on ollut Benagliolta todella vahva. Ehkä päätös lopettaa hieno ura Sveitsin maajoukkueessa on vaikuttanut otteisiin seurajoukkueessa.

194-senttinen Benaglio ulottuva maalivahti, joka dominoi hyvin ilmatilaa. Vuodet Wolfsburgissa ovat tehneet sveitsiläisestä auktoriteettisen pelinjohtajan, ja mies on myös loistava lähitorjuja.

Sveitsiläisen syötöt ja avaukset ovat löytäneet omat pelaajat 67,1 prosenttisesti, mikä on neljänneksi paras prosentti maalivahdeista. Kickerin ja Bildin arvioissa Benaglio on liigan kaikki pelaajat mukaanlukien aivan kärkipäässä. Maalivahdit jäävät usein kenttäpelaajien varjoon, ja etenkin offensiivisen pelitavan nimeen vannova Wolfsburg on hyvä esimerkki tästä. Nyt kannattaa seurata myös Benaglion vahvaa suorittamista tolppien välissä.

Tässä vielä sveisiläisen huippuhetkiä uran varrelta.

loading comments...