Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viikon pelaaja: Raúl Bobadilla

Kirjoittaja: — 06/02/2015

On sanomattakin selvää, että Kevin De Bruynen kuuluisi olla Viikon pelaaja, mutta belgialaisen vuoro oli jo alkukaudesta. Siksi päätimme valita niinikään ryminällä talvilomilta palanneen Raúl Bobadillan tämän viikon pelaajaksi. Argentilainen teki upean soolomaalin viikonloppuna Hoffenheimin verkkoon ja keskiviikkona mies iski voittomaalin Borussia Dortmundia vastaan.

FC Augsburg on tällä kaudella pelannut joukkueena aivan loistavasti, ja se on sarjassa neljäntenä. Joukkueen pääseminen ensi kauden Mestarien liigaan olisi yksi kovimpia sensaatioita moneen vuoteen. Mutta ei mennä asioiden edelle. Oli miten oli, Bobadilla on ollut yksi Augsburgin palapelin palasista tällä kaudella. Argo on iskenyt pelaamissaan 18 ottelussa kuusi maalia ja antanut kaksi maalisyöttöä.

Kelataan taaksepäin. Nyt 27-vuotias Bobadilla sai jalkapallo-oppinsa Buenos Airesissa. Mies on River Platen kasvatteja, mutta edustusjoukkeessa argo ei pelannut lopulta otteluakaan. Bobadillan ura alkoi varsinaisesti vasta Sveitsissä, missä FC Concordia tarjosi 20-vuotiaalle hyökkääjälle mahdollisuuden.

valmentaja Murat Yakinin siiven alla Bobadilla teki kovaa jälkeä Sveitsissä. Ensimmäisellä kaudellaan mies paukutti 28 ottelussa 18 maalia. Yakin siirtyi valmentamaan Grasshopperia, ja Bobadilla siirtyi perässä. Mies ehti pelata Grasshopperissa yhteensä 53 ottelua tehden niissä 33 maalia, kunnes Borussia Mönchengladbahchin skoutit bongasivat argentinalaisen.

Bobadilla siirtyi Saksaan kesällä 2009, mutta Gladbachin riveissä läpimurto antoi odottaa itseään. Ensimmäinen kausi meni vielä ihan hyvin. Mies sai paljon vastuuta. Parhaimpana urotekonaan Bobadilla tahkoi tehot 2+2 Mönchengladbachin päihittäessä Werder Bremenin maalein 4-3. Seuraava kausi oli vaikeampi, ja mies passitettiinkin tammikuussa lainalle Kreikkaan Arisin riveihin, missä Bobadilla pelasi lopulta vain seitsemän ottelua.

Tammikuussa 2012 Bobadilla palasi Sveitsiin. Ensin Young Boysiin ja sitten FC Baseliin, mutta tatsi oli jo päässyt katoamaan. Kaiken kruunasi, kun mies joutui kesällä 2013 ylinopeuden vuoksi ongelmiin virkavallan kanssa. Basel halusi argosta nopeasti eroon, ja silloin kuvioihin tuli FC Augsburg.

Viime kausi oli mieheltä rikkonainen, mutta tällä kaudella Bobadilla on päässyt paremmin rytmiin kiinni. Kuusi maalia on ihan hyvin, mutta miehen merkitystä Augsburgille ei lasketa pelkästään maaleissa. Dynaamisuudellaan Bobadilla tuo todella paljon suoraviivaisuutta joukkueen hyökkäyspeliin. Vantterana ja urheilullisena kaverina argo on kova luu myös kaksitaisteluissa ja pääpalloissa.

Tällä kaudella Bobadilla on pelannut pääasiassa oikealla laidalla hyökkääväsä roolissa. Ns. koulutukseltaan argo on hyökkääjä, ja piikissäkin mies ollaan nähty. Lisäksi Augsburgin pelatessa 4-4-2-systeemillä Bobadilla on useimmiten toinen hyökkääjistä.

Mistään vuosisadan lahjakkaimmasta pelaajasta ei ole kyse, mutta mies on puutteistaan huolimatta luonut ihan komean uran. Tai merkittäviä puutteita ei oikeastaan ole, mutta mikään ominaisuus ei ole aivan
maailmanhuippua. Bobadilla on löytänyt paikkansa Augsburgista, ja nyt argo on mukana viemässä vajavaisilla resurseilla operoivaa seuraa Eurooppaan.

Tässä vielä varsin upea maali ja tuuletus viime kaudelta.

loading comments...