Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesligan 19. kierroksen puheenaiheet: Ratkesiko mestaruus?

Kirjoittaja: — 06/02/2015

Bundesligan arkikierros herätti taas paljon mielenkiintoisia keskustelun aiheita. Perinteiseen tapaan nostimme muutaman niistä esille.

Wolfsburgin mahdollisuus katosi tasapelin myötä

Wolfsburgilla oli pannut kuumana. André Schürrlen siirto ja murskavoitto Bayern Münchenistä riittivät siihen, että innokkaimmat alkoivat jo viritellä Bundesligaan jonkunlaista mestaruustaistoa. Nämä intoilijat saivat lisää vettä myllyyn, kun Bayernin pistemenetys alkoi näyttämään todennäköiseltä Jérôme Boatengin lennettyä ulos jo vartin pelin jälkeen.

Wolfsburgilla oli oma ottelunsa samaan aikaan Frankfurtissa ja tieto Münchenin tilanteesta. Sudet ei kuitenkaan vastannut huutoon. Vaikka Kevin De Bruyne pelasti maalillaan pisteen Wolfsburgille, piste-ero pysyi kahdeksassa pongossa.

Volkkarin voitto olisi tuonut ihan uudenlaista eloa Bundesligan kärkipäähän. Tietenkin piste-erokin olisi kaventunut kuuteen, mutta merkittävämpää olisi voiton tuoma henkinen vaikutus. Niin Wolfsburgin, kuin Bayerninkin leiriin. Nyt Susien etsikkoaika meni jo, ja Bayern saa huokaista helpotuksesta.

Kloppin lähtölaskenta on alkanut

Borussia Dortmundin kohdalla kaikki ylisanat tämän kauden esitysten suhteen on jo käytetty. Talvitauon piti kuitenkin tehdä terää. Joukkueen ja kannattajien mielet olivat jo kirkastuneet, mutta sitten tuli taas lunta tupaan. Augsburg nappasi Westfalenilta täydet pisteet.

Augsburgille kuuluu kaikki kunnia hyvästä esityksestä, mutta Dortmund teki aneemisuudellaan puolustamisen helpoksi vierailijoille. Marco Reusin paluun ja Kevin Kamplin hankinnan piti muuttaa joukkueen mielikuvituksetonta hyökkäyspeliä parempaan suuntaan, mutta sellaisesta ei ollut tietoakaan keskiviikkona.

Jos pelaajat tekevät puolustamisen vastustajille helpoksi, niin samaan sortuu myös päävalmentaja Jürgen Klopp. Miehen pelikirja on jo kaikkien Bundesliga-koutsien tiedossa, eikä Klopp ole varsinaisesti loistanut uusiutumiskyvyillään. Tällä hetkellä puolustussumput ovat Dortmundille täysin mahdottomia purettavaksi. Olisiko valmentajanvaihdos paikallaan?

Hertha Berlin nousuun uuden valmentajan avuin?

Bayer Leverkusen on kova porukka, eikä yksittäisenä tuloksena kotitappio sarjavitoselle ole mikään katastrofi. Hertha Berlin oli kuitenkin jälleen todella kehno, kuten myös Werder Bremeniä vastaan.

Tähän päälle vielä 0-5-kotitappio Hoffenheimille syyspuoliskon viimeisellä kierroksella, niin ei ole mikään ihme, että päävalmentaja Jos Luhukaylle näytettiin ovea. Oikeastaan kaikki osa-alueet joukkuen pelissä tökkivät pahemman kerran. Herthan puolustus on ollut pahasti kassalla koko kauden, mutta viimeaikoina myös paikkojen luominen on ollut työn ja tuskan takana.

Näitä ongelmia ratkomaan palkattiin ainakin toistaiseksi Pál Dardai. Unkarilainen pelasi 90- ja 2000-luvuilla päälle 300 ottelua Herthan paidassa, joten seura on tuttu. Dardai ei tosin virallisesti ole Herthan päävalmentaja, sillä mies valmentaa Unkarin maajoukkuetta. Aisaparikeen unkarilainen sai Rainer Widmayerin. Joukkueen materiaali ei ole kummoinen, mutta riittävä säilymiseen. Saa nähdä onnistuuko kaksikko kääntämään Herthan kurssin.

Paderbornin kuherruskuukausi on ohi

Bundesligan pienimmillä resursseilla operoiva SC Paderborn on osoittanut olevansa enemmän kuin osiensa summa. Joukkueen syyspuolisko oli sensaatiomainen. Ei kuitenkaan tarpeeksi sensaatiomainen, että joukkue olisi päässyt kuiville putoamisen suhteen.

Nyt todellisuus näyttäisi iskevän päin näköä. Viime viikonloppuna Mainz pyöritteli Paderbornin nurin maalein 5-0. Keskiviikkona André Breitenreiterin miehistö otti kotonaan tukkaan Hamburger SV:ltä maalein 0-3. Numerot eivät kuvasta täysin pelitapahtumia, mutta suuntaus on Paderbornin kannalta surullinen. Kaksi ottelua, 0 pistettä ja maaliero 0-8.

Totuus on se, että joukkueen pelaajamateriaali on niin paljon muita heikompi, että rytmin menettämiseen ei ole varaa. Pelaajat ovat pelanneet koko kauden kykyjensä ylärajoilla, mutta se ei voi jatkua loputtomiin. Jalkapallo on kuitenkin loppujen lopuksi raaka peli. Todennäköisesti vain muiden joukkueiden totaalinen sulaminen voisi pelastaa Paderbornin.

Tässä vielä videokuvaa keskiviikolta. Roman Weidenfeller ja Mats Hummels käyvät keskustelua pettyneiden kannattajien kanssa.

loading comments...