Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viikon pelaaja: Thomas Müller

Kirjoittaja: — 13/11/2014

Bayern München murskasi viikonloppuna vieraskentällä 0-4-lukemin Frankfurtin. Ottelun suurin sankari oli hattutempun viimeistellyt Thomas Müller. Müller on tällä kertaa viikon pelaajamme.

Müllerin maalit eivät ole jääneet alkukaudesta pelkästään viikonlopun hattutemppuun. 25-vuotias saksalaishyökkääjä on kuudella osumallaan Bundesliigan maalipörssin jaetulla ykkössijalla eikä ihme, sillä mies on laukonut eniten koko sarjassa (34 vetoa). Lisäksi vahvasta oikean jalan laukauksestaan tunnettu Müller on iskenyt kaksi maalia Mestarien liigassa.

Hyvän viimeistelytaidon lisäksi Müller on vahva syöttäjä. Tästä antavat jo vihiä tämän kauden kolme maalisyöttöä. Saksalainen on antanut tähän mennessä myös kymmenen avainsyöttöä ja luonut viidenneksi eniten tilanteita Bayernin joukkueesta. Müllerin monipuolisuutta taas kuvaa hyvin se, että mies pystyy pelaamaan myös laidalla sekä hyökkäävänä keskikenttäpelaajana.

Länsi-Saksassa Weilheimissä syntynyt Müller aloitti jalkapallouransa nelivuotiaana TSV Pählin riveissä. Matka jatkui kuitenkin jo vuonna 2000 50 kilometrin päähän Bayern Münchenin väreihin. Nuorisoaikoinaan Mülleria pidettiin enemmän keskikenttäpelaajana. Hyökkäävissä rooleissa miestä alettiin peluuttaa vasta vuonna 2008, jolloin hän murtautui edustusjoukkueeseen. Saman vuoden elokuussa herra debytoi myös Bundesligassa Hampuria vastaan. Ensikosketus Mestarien liigaan tapahtui seuraavan vuoden maaliskuussa.

Seuraavana kesänä Mülleriä oltiin jo lainaamassa tai myymässä muualle. Kaiken muutti tuore valmentaja Louis van Gaal, joka alkoi antaa nuorelle hyökkääjälle säännöllistä peliaikaa. Syyskuun hyvät näytöt ja valinta kuukauden pelaajaksi nostivat Müllerin avauskokoonpanon pelaajaksi. Samalla läpimurto oli tehty. Kauden päätyttyä Müllerillä oli 19 maalia kasassa, minkä lisäksi Kicker-lehti valitsi miehen vuoden parhaaksi tulokkaaksi.

Debyyttikautta seuranneet vuodet Bayernissa ovatkin olleet sitten Müllerille yhtä menestysputkea. Kolme Bundesliigan mestaruutta, Mestarien liigan voitto ja Kolme Saksan Cupin voittoa. Meriittejä siis riittää vasta 25-vuotiaan miehen palkintokaapissa. Lisäksi hyökkääjä on ylittänyt kolmesti neljällä viimeisellä kaudellaan kymmenen maalin rajapyykin.

Menestystä Müller on niittänyt myös maajoukkuetasolla. Miehellä on jo nyt takana kahdet MM-kisat ja yksi EM-turnaus Saksan paidassa. Saksalainen oli jo vuonna 2010 ensimmäisessä MM-turnauksessaan Etelä-Afrikassa viidellä maalillaan paras maalintekijä sekä kisojen paras nuori pelaaja. Tänä kesänä Brasiliassa Müller oli elementissään ja iski Kolumbian James Rodriguezin jälkeen toiseksi eniten maaleja (5). Maailmanmestaruuden Saksan kanssa voittanut hyökkääjä oli myös ehdolla turnauksen parhaaksi pelaajaksi.


Suurimpana oppi-isänään Müller pitää van Gaalia, joka oli suuri vaikuttaja miehen kehitykseen ja nosti hänet huipulle. Saksalaishyökkääjän mielestä nykyinen Manchester United -manageri on taktinen nero, joka onnistuu aina kehittämään pelaajiaan. Van Gaal itse arvostaa eniten Müllerissä Bayern-hyökkääjän henkistä vahvuutta.

Müller ei ole ehkä taitavin hyökkääjä pitämään palloa tai haastamaan puolustajia yksi vastaan yksi tilanteissa. Mies korvaa kuitenkin nämä puutteet nopeudellaan ja hurjalla maalivainullaan. Nämä eväät ovat tähän mennessä riittäneet mainiosti, sillä Müller on noussut suorastaan pikavauhdilla jalkapallomaailman kirkkaimmalle huipulle. Sanotaan, että jalkapalloilija on 28-vuotiaana uransa huipulla. Näin ollen Mülleriltä voidaan odottaa tulevina vuosina entistä kovempia suorituksia.

Bayern-hyökkääjällä on nykyistä sopimustaan vielä vuosi jäljellä, mutta Saksassa mies on saavuttanut kaiken voitettavan. On siis hyvinkin mahdollista, että kunnianhimoista Mülleriä odottavat tulevaisuudessa uudet haasteet toisessa Euroopan suursarjassa.

loading comments...