Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Riita poikki – Robbenin rankkarit hetkeksi ammuttu

Kirjoittaja: — 21/10/2013

Oltuaan tauolla yllätyksellisesti vielä 0-1-tappiolla Bayern München onnistui kääntämään nopeasti lauantain ottelun Mainzia vastaan 3-1-johdoksi. Kaikki näytti jo erittäin hyvältä, kun sille puhallettiin vielä voiton sinetöimiseksi rangaistuspotku. Bayernin kaltaisissa tähtisikermissä on kuitenkin totuttu näkemään suurten egojen yhteentörmäyksiä ja sellaisesta saatiin merkki nytkin.

Jo yhden maalin ottelussa ampunut Arjen Robben nappasi pallon ja oli jo matkalla kohti pilkkua, kun yhtäkkiä kentän laidalta kuului valmentaja Pep Guardiolan käsky: Thomas Müller vetää. Hollantilaistähden pirtaan tämä ei sopinut lainkaan. Robbenin suupielet kääntyivät mutruun, suu kävi ja lopulta Robben paiskasi pallon vihaisesti kohti Mülleriä ja käveli itse välittömästi keskiympyrän suuntaan. Müller upotti rankkarin maaliin, mutta jälkipyykki jäi vielä pestäväksi.

– Tänään halusin, että Thomas Müller ampuu pilkkumme. Minä olen valmentaja, Pep Guardiola tyytyi kommentoimaan Abendzeitungille.

– Arjen halusi ampua ja minä halusin ampua. Silloin päävalmentaja ratkaisi asian. Sellaisesta ei enää tarvitse keskustella, oli Müllerin kanta asiaan.

Päreensä polttanut Robbenkin oli ottelun jälkeen jo rauhoittunut.

– Ei sillä ole mitään väliä. Tärkeintä on, että voitimme. On ihan sama, kuka laukoo. Pääasia, että pallo menee maaliin, Robben linjasi.

Robbenilta rankkarivastuu hetkeksi pois

Ilman jälkiseuraamuksia soppaa ei kuitenkaan keitetty, sillä Bildin Kicker-siteerauksessa kerrotaan, että Arjen Robben ei tule vähään aikaan Bayernin rankkareita ampumaan. Lähitulevaisuudessa Robben ei ole edes Thomas Müllerin kakkosvaihtoehto.

– Thomasilla ja David Alaballa on selkeä etulyöntiasema ja he kantavat jatkossa rankkarivastuumme. Meillä on siitä selkeä linjaus, Bayernin urheilujohtaja Matthias Sammer kertoi.

Bayernin entinen kapteeni ja nykyinen tv-ekspertti Stefan Effenberg ymmärtää Robbenin turhautumisen ja penää Guardiolalta huolellisempaa selitystä väliintuloonsa. Teatteri voi hyvinkin tehdä joukkuehengelle hallaa.

– Ei tunnu hyvältä, kun kävelee täynnä itseluottamusta kohti rangaistuspilkkua 80 000 katsojan edessä ja yhtäkkiä valmentaja huutaa kuin opettaja “et sinä, vaan Thomas Müller”. Se on katkera tilanne. Sellaiset päätökset on pakko perustella. Ei sitä voi vain kuitata toteamalla olevansa valmentaja, Effenberg kritisoi.

loading comments...