Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Pep Guardiola: “Olen ylpeä joukkueestani”

Kirjoittaja: — 28/11/2013

Bayern München ja Münchenin pelaajisto ovat rikkoneet kuluvan kauden aikana ennätyksiä jota kuinkin viikottain. Keskiviikkoillan jääkylmällä vierailulla CSKA Moskovan kotiareenalle pitkään ennätysluetteloon kirjattiin yksi komea luku lisää, sillä Bayern voitti Mestarien Liigassa jo kymmenennen peräkkäisen ottelunsa. Valmentaja Pep Guardiola olikin joukkueensa 3-1-voiton jälkeen yhtä hymyä.

– Olen todella ylpeä joukkueestani. Kymmenen peräkkäisen europelin voittaminen ei ole helppoa. Keskiviikon ottelu oli meille hyvin vaikea. Huonoista olosuhteista huolimatta pelasimme hyvin Moskovaa vastaan. Joukkueella on niin hyvä luonne, ettei se anna ulkoisten vaikuttimien häiritä, Guardiola myhäili Kickerissä.

Bayern Münchenin edellinen tappio europeleissä tuli 13.3. Allianz-Arenalla Arsenalia vastaan. Tuolloin Arsenal kukisti isäntänsä maalein 2-0, mutta Bayern eteni Mestarien Liigan puolivälieriin vierasmaalisäännön turvin ja lopulta kilpailun mestariksi asti. Voittoputkensa aikana Bayern on kaatanut Juventuksen, Barcelonan, Viktoria Plzenin ja CSKA Moskovan kaksi kertaa sekä Borussia Dortmundin ja Manchester Cityn kertaalleen. Tärkeää roolia voittoputken jatkumisessa on näytellyt myös kevään finaalin ratkaisija ja Moskovassakin avausmaalin tehnyt Arjen Robben.

– Ilta oli vaikea ja hyvin, hyvin kylmä. Mutta saavutimme parhaan tuloksen. Emme pelaa ennätyksiä, vaan pokaaleja varten. Minä olen ylpeä saadessani olla osa tätä mahtavaa joukkuetta. On upea juttu voittaa kymmenen kertaa peräkkäin Euroopan huippujoukkueita vastaan. Manchesteriakaan vastaan emme saa löysäillä. Se olisi pahin virhe, jonka voimme tehdä, Robben korostaa.

loading comments...