Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Eintracht Frankfurt-fanit valtavalla joukolla joukkueen tueksi vierasmatsiin

Kirjoittaja: — 28/11/2013

Bundesliigassa vaikeuksiin ajautuneella Eintracht Frankfurtilla on mahdollisuus varmistaa jatkopaikkansa Eurooppa-Liigassa tänään. Frankfurt kohtaa vieraskentällä lohkonsa jumbona olevan ranskalaisen Bordeaux’n. Tasapelikin riittää saksalaisille jatkopaikan varmistamiseen.

Eintracht oli voittanut eurokentillä viisi ottelua peräkkäin, kunnes hävisi edellisellä kierroksella vieraissa Maccabi Tel Aviville maalein 2-4. Samalla meni poikki Frankfurtin kolmen ottelun mittainen nollapeliputki. Bundesliigassa Frankfurt on pelannut peräti kahdeksan ottelua peräkkäin ilman voittoa, mutta ranskalaisia vastaan se lähtee lukuisista loukkaantumisistaan huolimatta lievänä ennakkosuosikkina. Bordeaux’llakaan ei ole kansallisessa sarjassa kulkenut, sillä se majailee Ligue 1:ssa vasta sijalla 12.

Kuka toppariksi Zambranon rinnalle?

Kotiottelussaan 19.9. Frankfurt kaatoi Bordeaux’n maalein 3-0. Maalintekijätilastoon ylsivät tuore hankinta Vaclav Kadlec, Marco Russ ja Constant Djakpa. Tänään kokoonpanon säätelee pitkälti joukkueen loukkaantumistilanne. Sivussa ovat vammojen takia puolustajat Bamba Anderson ja Stefano Celozzi, keskikenttämies Russ sekä tehopelaajat Alex Meier ja Stefan Aigner.

– Tilanne ei ole helppo. Emme kuitenkaan selittele vaan haluamme voittaa täällä. Minä olen luonteeltani optimisti. Haluan välittää optimismin myös joukkueelle peliä varten. Vaikka muutamia pelaajia onkin poissa, uskon, että saamme jalkeille vahvan kokoonpanon, Frankfurtin valmentaja Armin Veh luonnehtii peliä seuran kotisivuilla.

Suurin kysymys Frankfurtin kokoonpanon suhteen on, kuka nousee keskuspuolustukseen Carlos Zambranon pariksi. Todennäköisimmin pelipaikalle pudotetaan keskikentältä Johannes Flum, mutta sekin on mahdollista, että Juventuksenkin kiikarissa oleva 18-vuotias suurlupaus Marc-Oliver Kempf pääsisi debytoimaan europeleissä.

Jatkopaikka halutaan varmistaa jo tänään

Mielenkiintoista on myös, palkitaanko lauantaina kaksi maalia Schalkea vastaan tehnyt espanjalaishyökkääjä Joselu avauskokoonpanon paikalla. Yksi asia on kuitenkin päivänselvä: Frankfurt haluaa hakea Ranskasta vähintään tasapelin ja varmistaa jatkopaikkansa. Täten viimeisessä lohkovaiheen ottelussa APOEL:ia vastaan voitaisiin antaa avainpelaajille tärkeää lepoaikaa.

– Haluamme varmistaa paikkamme jatkossa. Menestyksen tunne tekisi meille todella hyvää. Ottelu Schalkea vastaan oli jo yksi sellainen. Nyt meidän pitää pelata samalla moraalilla. Silloin olen luottavainen, Frankfurtin maalivahti Kevin Trapp vakuuttaa.

Frankfurt voi valmistautua otteluun luottaen myös omien kannattajiensa massiiviseen tukeen. Frankfurtista lähtee Bordeaux’hin peräti sata fanibussia ja yhteensä paikan päälle odotetaan huikeaa 12 000 Eintracht-fania. Kyseessä on Eurooppa-Liigan uusi ennätys, sillä vielä koskaan ei vierasjoukkue ole saanut matkapeliinsä noin suurta kannattajamäärää. Tässä tapauksessa jopa vieraspelistä puhuminen on kyseenalaista, sillä Eintrachtin kotisivujen mukaan vielä eilen Bordeaux-kannattajille oli myyty vain 8 000 pääsylippua.

loading comments...