Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: Maccabi Tel Aviv-Eintracht Frankfurt

Kirjoittaja: — 07/11/2013

Frankfurt on voittanut Eurooppa-Liigassa kaikki kolme peliään ja voi voitolla jo varmistaa jatkopaikkansa. Maccabin jatkopaikka on vielä kovan työn takana eikä se varmasti missään nimessä halua tätä ottelua hävitä.

Edelliset ottelut

6.10. MS Ashdod-Maccabi Tel Aviv 0-0
20.10. Maccabi Tel Aviv-Ironi Nir Ramat HaSharon 1-0 (Zahavi)
24.10. Eintracht Frankfurt-Maccabi Tel Aviv 2-0
28.10. Maccabi Tel Aviv-Hapoel Bnei Sachnin 4-1 (Zahavi 2, Mitrovic, Dabbur)
4.11. Hapoel Beer Sheva-Maccabi Tel Aviv 3-2

6.10. SC Freiburg-Eintracht Frankfurt 1-1 (Günter, om.)
19.10. Eintracht Frankfurt-1.FC Nürnberg 1-1 (Kadlec)
24.10. Eintracht Frankfurt-Maccabi Tel Aviv 2-0 (Kadlec, Meier)
27.10. Borussia Mönchengladbach-Eintracht Frankfurt 4-1 (Aigner)
2.11. Eintracht Frankfurt-VfL Wolfsburg 1-2 (Meier)

Loukkaantumiset

Maccabi Tel Aviv:
Ei merkittäviä poissaoloja

Eintracht Frankfurt:
Sebastian Jung
Sebastian Rode
Tranquillo Barnetta
Martin Lanig
Pirmin Schwegler

Arvio

Frankfurt on kontannut viime aikoina Bundesliigassa pahasti, sillä edellinen voitto on jopa seitsemän kierroksen takaa. Ilman maaleja se ei ole kuitenkaan jäänyt koko kauden aikana kuin kerran, mutta puolustus on joutunut antautumaan ottelusta toiseen. Liigassa seura on valunut jo putoamisviivan tuntumaan ja tämän viikon harjoitukset pidetäänkin suljettujen ovien takana, jotta joukkueen keskittymisrauha säilyisi.

Eurooppa-Liigassa Frankfurtilla on sen sijaan kulkenut. Kaikista peleistään se on poistunut voittajana eikä maalivahti Kevin Trapp ole joutunut antautumaan vielä kertaakaan. Tel Avivissa on kuitenkin edessä lohkovaiheen vaikein peli eikä lähtökohtia helpota muutaman tärkeän pelaajan poissaolo.

Maccabi Tel Aviv pelasi kotonaan tasan APOEL:in kanssa ja haki komeasti pisteet vieraskentältä Bordeaux’sta. Jatkopaikkaan on hyvät mahdollisuudet ja se luottaakin erityisesti kotikenttänsä voimaan. Israelin liigan kärkijoukkue on voittanut kotonaan kaikki sarjapelinsä ja neljässä liigapelissä sekä yhdessä Eurooppa-Liigan ottelussa sitä vastaan on tehty Tel Avivissa vain yksi maali. Maanantaina se koki kuitenkin sarjassa tappion, mutta kotikenttä ja 28 asteen helle antaa sille varmasti pienen etulyöntiaseman.

Epävireinen Eintracht ei varmasti tule pääsemään Israelissa helpolla, mutta toisaalta tasapelikään ei olisi sille huono tulos. Mieluiten se varmasti kuitenkin jo varmistaisi jatkopaikkansa, jotta väsynyttä joukkuetta voitaisiin kahdessa seuraavassa ottelussa sopivasti kierrättää. Loukkaantumissumasta kärsinyttä ryhmää on kolmeen kilpailuun osallistuminen selvästi jo alkanut painaa. Kuten arvata saattaa, on Frankfurt jo aikeissa lepuuttaa muutamia avainpelaajiaan ja ainakin Vaclac Kadlec aloittanee ottelun penkiltä.

14 000 katsojaa vetävä stadion on ollut jo hyvissä ajoin loppuunmyyty, mutta metelistä eivät tosin vastaa ainoastaan israelilaiset. Frankfurtista paikan päälle on matkustanut noin 2 000 fania ja Eintrachtin kotisivut kertovat näiden varustautuneen tapahtumaan 700 litralla omenaviiniä ja oman rantabaarin varaamisella Tel Avivista ottelun jälkilöylyjä varten.

Paulo Sousan israelilaisryhmä on hyvä ja tiiviisti puolustava joukkue ja voi hyvin olla, ettei Maccabin kotitaika säry vieläkään. Veikataanpa tulokseksi 1-1-tasapeliä.

loading comments...