Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: GD Estoril Praia-SC Freiburg

Kirjoittaja: — 07/11/2013

Freiburg sai lauantaina vihdoin bundesliigakauden avausvoittonsa, mutta Eurooppa-Liigassa sen jatkopaikka on yhä työn ja tuskan takana. Käytännössä jatkopaikka vaatinee ainakin seitsemää lisäpistettä, joten melkeinpä voisi sanoa, että Portugalin matkalla tavoitteena on pakkovoitto.

Edelliset ottelut

6.10. GD Estoril Praia-Benfica 1-2 (Balboa)
19.10. Moreirense FC-GD Estoril Praia 0-2
24.10. SC Freiburg-GD Estoril Praia 1-1 (Sebá)
27.10. CS Maritimo-GD Estoril Praia 1-3 (Balboa, Leal, Sebá)
3.11. GD Estoril Praia-Vitória Setúbal FC 0-2

6.10. SC Freiburg-Eintracht Frankfurt 1-1 (Höfler)
19.10. Werder Bremen-SC Freiburg 0-0
24.10. SC Freiburg-GD Estoril Praia 1-1 (Darida)
27.10. SC Freiburg-Hamburger SV 0-3
2.11. 1.FC Nürnberg-SC Freiburg 0-3 (Klaus, Darida, Mehmedi)

Loukkaantuneet ja pelikiellot

GD Estoril Praia:

João Coimbra
Anderson Luís
Leandro Borges
Amado

SC Freiburg:
Mensur Mujdza
Marco Terrazzino
Mike Hanke
Vegar Eggen Hedenstad
Jonathan Schmid

Arvio

Freiburg onnistui vihdoin ja viimein nappaamaan avausvoittonsa Bundesliigassa lauantaina Nürnbergin vieraana. Eurooppa-Liigassa se on sen sijaan yhä voitoitta lohkonsa kolmosena ja putoamisuhan alla. Sen takana on ainoastaan tämän päivän vastustaja Estoril Praia.

Jo edellinen ottelu antoi kuitenkin viitteitä siitä, että vallitevassa sarjatilanteessa Freiburgin ykkösprioriteetti on Bundesliiga ja putoamisviivaan halutaan repiä eroa jo ennen joulutaukoa. Pelaajarotaatiota suunnitellessa painoarvo onkin varmasti siinä, että sunnuntain Stuttgart-otteluun saadaan paras ja virkein mahdollinen kokoonpano jalkeille. Loukkaantumislista ei ota lyhentyäkseen ja lisäksi Freiburgin koutsi Christian Streich suunnittelee lehtitietojen mukaan lepuuttavansa Vladimir DaridaaMatthias Ginteriä ja Felix Klausia.

Siltikään Freiburg ei myönnä, etteikö jatkopaikka Eurooppa-Liigassa houkuttaisi ja nyt tilaisuutensa saavat pelaajatkin haluavat varmasti näyttää valmentajalle parastaan. Kiinnostaako jatkopaikka silti sittenkin enemmän portugalilaisia? Varmaa on joka tapauksessa se, että tasapeli tai tappio on kummalle vain surkea tulos ja taistelussa jatkopaikoista roikutaan vain voitolla.

Portugalin liigassa Estoril Praia on sijalla kuusi. Yllättäen se on saavuttanut parempia tuloksia vieraissa kuin kotonaan. Ilmeisesti kotietu ei ole kummoinenkaan, sillä kyläseuralla on ollut vaikeuksia saada täyteen pientä 5 000 katsojaa vetävää stadioniaankaan. Vähämaalisia pelejä koko kauden ajan pelannut portugalilaisseura ei ole jäänyt maaleitta koko kauden aikana kuin kaksi kertaa: Eurooppa-liigan karsinnan kotiottelussa israelilaista Hapoel Ramat Gania (0-0) sekä viime viikonloppuna Vitoria Setubalia (0-2) vastaan.

“Kanarialintuina” tunnetun Estoril Praian selvästi paras maalintekijä on ollut viisi liigamaalia tehnyt 27-vuotias brasilialainen Evandro. Maalipyssyn ohella johtohahmoihin lukeutuu tämän maanmies, veräjänvartija Vagner.

Vaikka Freiburgilla pitäisi olla periaatteessa materiaalietu ja suosikin asema puolellaan, on sisukkaalla portugalilaisjoukkueella mahdollisuus ottaa tässä ensimmäinen europelien voittonsa. Estoril Praian ammattiylpeys lienee juuri nyt hitusen korkeampi ja se saattaa kellistää varamiehisen Freiburgin maalein 2-1.

loading comments...