Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Ennakko: SC Freiburg-GD Estoril Praia

Kirjoittaja: — 24/10/2013

SC Freiburgin kausi on ollut yhtä tervanjuontia. Yhteensä yhdessätoista Bundesliiga- ja Eurooppa-Liiga-ottelussaan se ei ole juhlinut voittoa vielä kertaakaan, mutta Saksan Cupissa se on sentään kaksi vastustajaa kellistänyt. Tänään voittoon on kenties aiempaa parempi mahdollisuus, sillä vieraaksi Mage-Solar-Stadionille saapuu H-lohkon jumbona ilman pisteitä oleva portugalilainen GD Estoril Praia.

Edelliset ottelut

25.9. SC Freiburg-VfB Stuttgart 2-1
28.9. Borussia Dortmund-SC Freiburg 5-0
3.10. FC Sevilla-SC Freiburg 2-0
6.10. SC Freiburg-Eintracht Frankfurt 1-1
19.10. Werder Bremen-SC Freiburg 0-0

22.9. GD Estoril Praia-FC Porto 2-2
28.9. Sporting Olhanense-GD Estoril Praia 1-2
3.10. Slovan Liberec-GD Estoril Praia 2-1
6.10. GD Estoril Praia-Benfica 1-2
19.10. Moreirense FC-GD Estoril Praia 0-2

Loukkaantuneet ja pelikiellot

SC Freiburg:
Mensur Mujdza
Marco Terrazzino
Fallou Diagne (pelikiellossa)

GD Estoril Praia:
Bruno Miguel (pelikiellossa)

Arvio

Viime kauden yllättäjä SC Freiburg on palannut tänä syksynä rajusti maanpinnalle ja europeleissäkin on ollut oppirahoja maksettavana. Avausottelun loppuhetkien romahdus Slovan Libereciä vastaan voi käydä vielä kalliiksi. Peli-ilme on kuitenkin ollut kohenemaan päin, ja vain Bremen-maalin ylärima esti Freiburgia nappaamasta bundesliigakauden avausvoittoaan lauantaina ottelun lisäajalla.

Joukkuetta piinannut loukkaantumissuma alkaa vihdoin hellittää ja erityisesti pelikuntoon toipuneiden tsekkiläisten Vladimir Daridan ja Vaclav Pilarin toivotaan tuovan joukkueen hyökkäyspeliin rutkasti lisää mielikuvitusta. Parempi olisikin, sillä Freiburg-hyökkäys on ollut Braunschweigin jälkeen Bundesliigan toiseksi tehottominta.

Estoril Praia on vielä Freiburgiakin kokemattomampi eurokentillä. Alle 30 000 asukkaan paikkakunnalta tuleva pikkuseura on todellinen outolintu sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä joukkue tottelee lempinimeä “Kanarialinnut”. Jallu Rantasenkin aikanaan edustama joukkue pelaa kotipelinsä vain 5 000 katsojaa vetävällä stadionilla, mutta osaamistaan sen ei tarvitse lainkaan hävetä. Viimeisen kuukauden sisällä se on pitänyt lujilla niin Portoa kuin Benficaakin. Viime kauden vitonen on tällä hetkellä Portugalin liigassa sijalla kuusi.

Estoril Praia on pelannut koko kauden ajan tasaisia otteluita, sillä vain kaksi sen 14 ottelusta on päätynyt kahden maalin erolla jommallekummalle joukkueelle. Muuten voitot ja tappiot ovat olleet täpäriä. Aivan kuten Eurooppa-Liigassakin. Ensin se hävisi kotonaan H-lohkon suursuosikille Sevillalle 1-2 ja vierasmatkalla Tshekissä Slovan Liberec kukisti sen niukasti 2-1, vaikka pelasi suurimman osan ottelusta yhden pelaajan miesylivoimalla.

Portugalilaisia valmentaa seuran entinen pelaaja Marco Silva, joka hyppäsi valmennusvastuuseen heti pelaajauransa lopetettuaan. Jo debyyttikaudellaan Silva valittiin Portugalin sarjan parhaaksi valmentajaksi ja samalla kaudella Estoril Praian kapteeni Vagner liigan parhaaksi maalivahdiksi. Kentän puolella joukkueen pelillinen johtaja on toinen brasilialainen Evandro, joka on ampunut kauden seitsemässä liigapelissä jo viisi maalia.

Freiburgin kausi on ollut vaikea, mutta joukkueen peli asettuu koko ajan paremmin ja paremmin uomiinsa. On hyvin mahdollista, että Freiburg herää tänään taistelemaan jatkopaikasta ja nappaa vihdoin myös Eurooppa-Liigassa avausvoittonsa. Vähämaalinen ottelu ja niukka kotivoitto on illan todennäköisin lopputulos.

loading comments...