Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

SC Freiburg valmistautuu kohtalonotteluunsa

Kirjoittaja: — 12/12/2013

Ankeaa syksyä elänyt SC Freiburg tavoittelee tänään Eurooppa-Liigan jatkopaikkaa. Freiburgin vieraaksi MAGE SOLAR Stadionille saapuu H-lohkoa johtava FC Sevilla. Jatkopaikka on Freiburgin omissa käsissä, sillä voitto riittää varmuudella vähintään lohkon kakkospaikkaan.

– Jatkopaikka olisi luonnollisesti meille suuri menestys, mutta se edellyttää intohimoista peliesitystä, Freiburgin valmentaja Christian Streich painottaa SC Freiburgin kotisivuilla.

Sevilla on jatkopaikkansa jo varmistanut, mutta lohkovoitto ei vielä ole varma. Tasapeli riittäisi Sevillalle varmuudella lohkon ykkössijaan ja yhden maalin tappiokin, mikäli Slovan Liberec ei voita vieraskentällä portugalilaista Estorilia. Freiburgille tasapeli riittää jatkopaikkaan vain, jos Estoril saa Libereciltä vähintään yhden pisteen.

Loukkaantumiset yhä Freiburgin riesana

Freiburg on ollut kauden aikana kovan pelirasituksen alla, ja maanantainen vapaapäivä tekikin joukkueelle varmasti hyvää. Streichin mukaan illan peli ratkaistaan kuitenkin psykologisella puolella, sillä myös Sevillan otteluruuhka on ollut kova.

– Se mitä voimme saavuttaa, motivoi joukkuetta valtavasti. Voimme yhä jopa voittaa lohkomme. Totta kai haluamme voittaa ja päästä jatkoon. Jokaisen meistä pitää tehdä hyvä suoritus kentällä. Meidän pitää olla alusta lähtien hereillä kaksinkamppailuissa, Freiburgin kapteeni Oliver Baumann vannottaa.

Freiburgin ainoa tappio Eurooppa-Liigasta on vieraspelistä Sevillassa. Voitotkin ovat olleet harvassa ja tänään sellaista mahdollisesti vaaditaan. Parhaalla ryhmittymällään joukkue ei silti vieläkään kentälle pääse. Poissa ovat yhä pitkäaikaisloukkaantuneet Jonathan SchmidMensur Mujdza ja Vegar Eggen Hedenstad sekä tuoreimpina tapauksina Francis CoquelinJulian Schuster ja Sebastian Freis. Freiburg on lepuuttanut Eurooppa-Liigan otteluissa usein avainpelaajiaan, mutta tämäniltaiseen “finaaliotteluun” joukkue lähtenee parhaalla mahdollisella ryhmittymällään.

Vieraiden puheenjohtaja matkaa vankilaan

Sevilla on Espanjan liigassa tällä hetkellä sijalla 8 eikä ole hävinnyt kuuteen otteluun. Eurooppa-Liigasta joukkue on selvinnyt toistaiseksi ilman tappioita.

– Emme tiedä, mitä tämä peli heille merkitsee. Heilläkin on ollut otteluruuhkaa. Voi olla, että he pelaavat parhaalla ryhmällään tavoitellakseen lohkovoittoa ja parempaa arvontakoria. Voi myös olla, että he lepuuttavat toipilaitaan tai pelaajia, joita uhkaisi pelikielto. Mutta tiedämme, että he rakentavat hyvin peliä, puolustavat korkealta ja ovat yksilötasolla erinomainen joukkue, Christian Streich kuvailee.

Pelkkää ruusuilla tanssimista Sevillan viime päivät eivät kuitenkaan ole olleet. Sevillan puheenjohtaja José Maria del Nido tuomittiin viime viikolla vankilaan vakavista talousrikoksista. Joukkueen valmentaja Unai Emery haluaakin kasvattaa ryhmänsä yhteishenkeä ja otti mukaan Saksan-matkalle mm. loukkaantuneen hyökkäjänsä Vitolon. Sevillan saksalaispelaajista Marko Marin on sairastuvalla, mutta Piotr Trochowskin pitäisi olla pelikunnossa.

loading comments...