Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Töpeksinyt Freiburg-vahti Baumann saa tukea omilta ja vierailta

Kirjoittaja: — 28/10/2013

23-vuotias Oliver Baumann on SC Freiburgin monivuotinen luottovahti ja sunnuntain kotiottelussa HSV:tä vastaan hän sai myös kapteeninnauhan kannettavakseen. Ottelu meni Baumannilta kuitenkin täysin penkin alle. Hampurilaiset veivät sarjapisteet maalein 3-0 ja kaikki kolme maalia syntyivät maalivahdin emämunauksista.

Baumannia ei kuitenkaan jätetty rypemään petturuudessa, vaan rehti urheiluhenki nosti päätään katastrofaalisen iltapuhteen jälkeen. Erityisen tärkeää lienee tuki Freiburgin valmentajalta Christian Streichilta ja vastustajien pelaajilta. Kokosimme yhteen Baumannin surkeaa iltaa käsitelleitä kommentteja.

– Ehkä Baumann haluaa joskus ottaa liikaakin vastuuta. Silloin hänellä on pääkoppa jo liian täynnä ja hän sortuu tuollaisiin virheisiin, Freiburgin ex-valmentaja Volker Finke kommentoi jo ottelun puoliajalla tilanteen ollessa 0-1 Sky-TV-kanavalle.

– HSV-pelaajat tukivat Baumannia pelin jälkeen. Olemme samaa mieltä: Pää pystyyn! Olet mahtava maalivahti! Kyllä se siitä, luki pelin jälkeen HSV:n virallisen twitter-tilin twiitissä.

– Minun käy Freiburgin maalivahtia sääliksi. Tuollaista en ole vielä koskaan ennen nähnyt. Meillä oli kuitenkin paikkamme pelin alusta lähtien ja ansaitsimme voittomme, HSV:n kapteeni Rafael van der Vaart kommentoi Sky:lle pelin jälkeen.

– Lopputulos on parempi kuin ottelu oli. Oliver on erinomainen maalivahti. Tuollaista vain tapahtuu ja hän selviää siitä kyllä, HSV-vahti René Adler tuki kollegaansa.

Joukkuetoverit varmoja Baumannin tokenemisesta

– Hän on pelastanut meidät jo riittävän monessa pelissä. Ollilla oli kova ilta, mutta hän pääsee varmasti siitä yli, Freiburgin kapteenina yleensä toimiva Julian Schuster sanoi.

– Jokaiselle sattuu virheitä. Ei Olli tuota pitkäksi aikaa jää murehtimaan, joukkuetoveri Matthias Ginter puolestaan vakuutti.

– Tuollaista vain tapahtuu ja nyt on katsottava eteenpäin. Olemme kaikki vain ihmisiä. Tuo vain vahvistaa minua. En ole epätoivoinen, maalivahti Baumann itse sanoi televisiohaastattelussa.

– Yritän aina osallistua aktiivisesti peliin ja tulla palloja vastaan puolustuslinjan tueksi. Se ei onnistunut kummassakaan kahdesta ensimmäisestä maalista. Tiedän, mitä tein väärin. Ehkä on kuitenkin parempi, että nuo kolme virhettä osuivat samaan peliin eikä kolmeen eri otteluun. Nyt meidän pitää pysyä rauhallisena ja yrittää päästä pois sarjan hänniltä, mies jatkoi Freiburgin kotisivuilla.

Valmentajalla täysi luotto ykkösvahtiinsa

Bildin tietojen mukaan erotuomari Peter Gagelmann oli ottelun tuoksinassa heittänyt Baumannille lisäksi kesken HSV-fanien pilkkahuutojen, että “tuolta tuntuu olla erotuomari”. Pelin jälkeen pukukoppikäytävällä HSV-vahti Adler puolestaan tuki Baumannia sanoin “jos jollain teistä on varaa tuollaisiin virheisiin, niin sitten sinulla.” Tärkein tuki tuli varmasti kuitenkin Freiburgin valmentajalta:

– Baumann on poikkeuksellisen hyvä maalivahti eikä hänen tarvitse suoritustaan selitellä. Jokaiselle maalivahdille sattuu joskus huonoja jaksoja, mutta hänen perustasonsa on tiedossamme. Minua ei huvita etsiä tekosyitä tappioon. Vastuullinen henkilö olen minä eikä Oliver Baumann, Freiburg-valmentaja Christian Streich kertoi pressikonferenssissa reilusti.

TV-kanava ARD:lle Streich vielä vahvisti, ettei hän missään vaiheessa miettinytkään Baumannin vaihtamista pois maalinsuulta. Maalivahdin asema seurassa onkin suorastaan harvinaisen vakaa, sillä hän on seissyt Freiburgin maalin tolppien välissä jo 54:ssa ottelussa putkeen. Viimeisten kolmen kauden aikana ei Baumannia ole komennettu vaihtopenkille kuin yhdessä ainoassa ottelussa.

loading comments...