Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Lohkovoittonsa varmistanut Eintracht Frankfurt säästellen illan peliin

Kirjoittaja: — 12/12/2013

Eintracht Frankfurt päättää tänään Eurooppa-Liigan lohkovaiheensa kotipelillä kyproslaista APOEL Nikosiaa vastaan. Frankfurt on suoriutunut kauden haasteistaan Eurooppa-Liigassa ja Saksan Cupissa erinomaisesti, sillä molemmissa kilpailuissa pelit jatkuvat varmuudella myös kevätkaudella. Eurooppa-Liigassa lohkovoittokin on jo varma. Rasitus on kuitenkin näkynyt joukkueen peliesityksissä Bundesliigassa, sillä Frankfurtin edellisestä voitosta on kulunut jo kolme kuukautta eli toisin sanoen kymmenen sarjakierrosta.

Tänään Armin Veh’n valmentamalla joukkueella onkin syksyn paras sauma lepoajan tarjoamisella avainpelaajilleen. Näillä näkymin kentälle voi päästä esimerkiksi 23-vuotias kakkosvahti Felix Wiedwald, joka on pelannut edellisen ottelunsa 4.8., Eintrachtin reservijoukkueen riveissä. Peliaikaa saanevat myös vähemmän pelanneet Marc-Oliver KempfStephan SchröckJan Rosenthal ja Srdjan Lakic. Varmuudella kokoonpanoon palaa loukkaantumisensa jäljiltä joukkueen kaksinkamppailutilaston ykkönen Marco Russ.

Vaikka kentälle juokseekin pitkälti kakkosmiehistö, on vähemmän peliaikaa saaneilla tuoreilla miehillä varmasti kovat näytönhalut. Sinänsä merkityksettömästä voitosta palkittaisiin myös 200 000 eurolla, joten ei seurajohdollakaan mitään voittoa vastaan ole. Suurin vaikutus Eurooppa-Liigan puhtaalla kotisaldolla olisi luultavimmin kuitenkin Eintrachtin itseluottamukseen, sillä Bundesliigassa kotivoittotili on yhä avaamatta.

APOEL:in valmentaja palaa “kotiin”

Vierasjoukkue APOEL Nikosialla on vielä ohut oljenkorsi jatkopaikkaan. Sen haaveet elävät sen varassa, että joukkue itse voittaa Frankfurtissa ja Maccabi Tel Aviv häviäisi samaan aikaan kotikentällään Bordeaux’lle. Lisäksi APOEL:in pitäisi kuroa Maccabin neljä maalia parempi maaliero kiinni, sillä joukkueiden molemmat keskinäiset ottelut päättyivät 0-0-lukemiin. Haastava tehtävä.

Tilastot eivät APOEL:in voittoa muutenkaan puolla. Seura on pelannut tämän kauden europeleissä yhteensä viisi vierasottelua eikä ole voittanut näistä ainuttakaan. Frankfurt puolestaan on voittanut kaikki kotipelinsä. Frankfurt haki voiton myös taannoisesta vieraspelistä Nikosiasta.

Frankfurtin antaman 3-0-nöyryytyksen jälkeen kyproslaisten päävalmentaja Paulo Sergio sai kenkää. APOEL:in uudeksi valmentajaksi nimitettiin kreikkalainen Giorgos Donis, joka syntyi ja vietti elämänsä ensimmäiset kuusi vuotta Frankfurtissa.

loading comments...