Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Nürnbergille isot sakot kannattajien häiriökäyttäytymisestä

Kirjoittaja: — 24/10/2013
Tagit:

Saksan jalkalloliitto on langettanut 1.FC Nürnbergille 95 000 euron sakot sen kannattajien toistuvan häiriökäyttäytymisen takia. Summa pitää sisällään jo reilu kuukausi sitten määrätyn 80 000 euron sakon, josta seura jätti tuolloin valituksen.

Sakko määräytyi kolmen eri tapauksen perusteella. 25.1.2013 Nürnberg-kannattajat sytyttivät vierasottelussa Dortmunissa useita kiellettyjä savupommeja hieman ottelun alkua. Vielä suurempia ongelmia koettiin vierasottelussa Frankfurtissa 9.2.2013. Koska kannattajilta poistettiin kielletty kannatuslakana, rynni satoja kannattajia kaatamaan katsomoaitoja ja arviolta noin satapäinen joukko kiipesi myös aidan yli. Mellakoinnista koitui mittavia aineellisia vahinkoja ja myös yhtä järjestyksenvalvojaa kohti hyökättiin.

Tuorein tapaus on tältä kaudelta, kun kotipelissä 21.9. kotikannattajien katsomosta heitettiin Dortmundin Marco Reusin ylävartaloon kahden desin juomatölkki.

Sakkorangaistus pitää sisällään ehdollisen tarkkailutuomion, sillä ongelmien jatkuessa Nürnbergiä aiotaan rangaista vielä kovemmalla kädellä. Huominen vierasottelu Stuttgartissa on jo luokiteltu “riskiotteluksi” ja sitä tarkkaillaan mahdollisten järjestyshäiriöiden varalta erityisen tarkasti.

– Emme voi seurana hyväksyä tällaista käytöstä. Kaikki, jotka rikkovat lakia ja stadionin järjestyssääntöjä, vahingoittavat tahallisesti seuraa, joukkuetta ja omaa faniyhteisöämme, Nürnbergin puheenjohtaja Martin Bader kommentoi seuran kotisivujen tiedotteessa.

loading comments...