Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Nürnbergin Adam Hlousek palaamassa pitkän tauon jälkeen

Kirjoittaja: — 10/09/2013

Nürnbergin tshekkiläinen keskikenttämies Adam Hlousek on viettänyt viimeisestä parista vuodesta valtaosan sairaslistalla, mutta nyt 24-vuotiaan pelimiehen paluu on vihdoin koittamassa vaikean loukkaantumiskierteen jälkeen.

Hlousekin polven ristiside repesi ensi kertaa jo vuonna 2010 ja sama vamma oli kohtalona keväällä 2012 hänen pelatessaan ensimmäistä kauttaan Nürnbergissa.  Edessä oli jälleen pitkä kuntoutus, mutta Hlousekin mukaan toinen kerta oli itse asiassa ensimmäistä helpompi.

– Tiesin silloin millaisen kuntoutuksen läpi minun pitää käydä. Ensimmäisen loukkaantumisen jälkeen meni 3-4 kuukautta ennen kuin pystyin kunnolla kävelemään, nyt siihen ei mennyt kuin neljä viikkoa, Hlousek kertaa FCN:n verkkosivuilla.

Joukkueharjoituksiin Hlousek palasi viime kauden talvitauolla, mutta epäonni jatkui. Patellajänteen kanssa oli ongelmia – ja edessä jälleen polvioperaatio. Loppukausi meni sen myötä Ja Hlousek myöntää, että henkisesti tilanne alkoi olla raskas. Lopettamista hän ei kuitenkaan edes miettinyt.

– Totta kai sitä niin monien loukkaantumismurheitten jälkeen alkaa miettiä mitä tapahtuu, pääseekö yleensä entiselle tasolle enää. Ei pidä kuitenkaan ajatella negatiivisesti, se vain pahentaa tilannetta. Jalkapallo on minun elämäni ja haluan pelata niin kauan kuin terveyteni antaa myöten.

Nyt polvi on kuitenkin kunnossa ja Hlousek on päässyt harjoittelemaan joukkueen kanssa taas normaalisti. Pitkä tauko toki vaatii veronsa, mutta vähitellen rytmi on löytynyt. Keskikenttämies on harjoitellut osin FCN:n U23-joukkueen kanssa, mutta viikonloppuna hänet nähtiin ensi kertaa miltei puoleentoista vuoteen ykkösjoukkueen kokoonpanossa, kun Nürnberg kohtasi Rapid Wienin harjoitusottelussa.

– Adam kuului heti taas joukkueeseen mukaan ja on ryhmässä myös Braunschweigia vastaan, valmentaja Michael Wiesinger kertoi tshekin urakoitua 88 minuuttia ottelussa.

Eikä välttämättä pelkästään mukana, sillä Javier Ginola on keskikentältä pelikiellossa ja Hlousek Wiesingerin mukaan ”ehdottomasti vaihtoehto” korvaajaksi.

loading comments...