Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Nürnberg hylkäsi veteraani Hanno Balitschin

Kirjoittaja: — 22/09/2013

1. FC Nürnbergin riveistä lauantaiseen Dortmund-otteluun hyllyttämälle 32-vuotiaalle Hanno Balitschille sanottiin sunnuntaina lopulliset hyvästit bundesliigajoukkueesta. Balitsch on 334 ottelullaan Nürnbergin ylivoimaisesti kokenein pelaaja. Koko liigan aktiivipelaajistakin vain Claudio Pizarrolla ja Levan Kobiashvilillä on häntä enemmän bundesliigakokemusta. Nyt Nürnberg ei kuitenkaan koe enää tarvitsevansa veteraanin palveluksia.

Nürnbergin valmentaja Michael Wiesinger iloitsi lauantaina joukkueessa vallinneesta me-hengestä ja Balitschin ei katsota palettiin sopivan. Miehen sopimus umpeutuu ensi kesänä, mutta myynti ei ole mahdollista ennen tammikuun siirtoikkunan aukeamista. Niinpä Balitsch pitää jatkossa kuntoaan yllä Nürnbergin Regionaliigassa pelaavan reservijoukkueen harjoitusvahvuudessa.

– Haluan jatkaa matkaa ilman Balitschia. Joukkueen pitää toimia ja löytää oma tiensä. Päätös ei ollut helppo, mutta hyvin harkittu, Wiesinger kommentoi Kickerille.

Wiesinger keskusteli asiasta sunnuntaina Balitschin ja seuran urheilutoimenjohtajan Martin Baderin kanssa. Balitschille uutinen oli iso pettymys, mutta hän otti sen kuitenkin ammattimaisesti vastaan.

Balitschin lemppaamista perusteltiin “urheilullisilla syillä”, mutta Kickerin mukaan taustalla on myös näkemyseroja joukkueen sisällä. Balitsch olisi huhujen mukaan vaatinut joukkueen satsaavan tarkempaan puolustukseen, kun päävalmentajan painopisteet olisivat pallottoman liikkeen parantamisessa ja peli-ilon löytämisessä.

loading comments...