Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Siipirikkoinen SC Freiburg Libereciin pakkovoiton hakuun

Kirjoittaja: — 28/11/2013

Bundesliigan omavaraisimmalla seuralla SC Freiburgilla on ollut vaikeaa tällä kaudella niin kansallisessa sarjassa kuin Eurooppa-Liigassakin. Europelien jatkuminen lohkovaiheen jälkeenkin on yhä mahdollista, mutta se edellyttää voittoa hyvässä vireessä olleesta tsekkijoukkueesta Slovan Liberecistä.

Pelirytmin löytymistä ei ole helpottanut sekään, että seuraa on ravistellut koko syksyn ajan Saksan ankarin loukkaantumissuma. Parhaalla kokoonpanollaan Freiburg ei ole päässyt vielä yhteenkään otteluun ja Liberec-ottelun lähestyessä sairastupa on ollut vaihteeksi taas täyttymään päin. Monenkaltaisten vammojen takia sivussa ovat tänään Julian Schuster, Jonathan Schmid, Mensur Mujdza, Vegar Eggen Hedenstad, Marco Terrazzino ja Vladimir Darida. Lisäksi pelikiellossa ovat varoitustilin täyttymisen takia Nicolas Höfler ja Karim Guéde.

Kovimmin Freiburgia koettelee keskikentän johtohahmon Schusterin sekä laitalinkkien Schmidin ja Daridan poissaolot. Rotaatiota saneleekin pitkälti se, keitä pelaajia ylipäänsä on käytettävissä. Uskoa seuran mahdollisuuksiin antaa kuitenkin se, että peli on kulkenut tällä kaudella vieraissa paremmin kuin kotona. Freiburg-vahti Oliver Baumann on pitänyt nollan neljässä vierasottelussa peräkkäin. Jos se putki jatkuu, on Freiburgilla mahdollisuus aiheuttaa Liberecille tshekkien eurokauden ensimmäinen tappio.

Seura himoitsee jatkopaikkaa tosissaan

– Haluamme edelleen päästä jatkoon Eurooppa-Liigassa ja tiedämme jatkopaikan olevan omissa käsissämme, jos voitamme Liberecissä. Se on tavoitteemme tähän asti tärkeimmässä euro-ottelussa ja haluamme hyödyntää Braunschweig-voitosta saamaamme itseluottamusta, Freiburgin apulaisvalmentaja Lars Voßler kommentoi seuran kotivuilla.

– Liberec on hyvin yhteenhioutunut ryhmä, vahva vastahyökkäysjoukkue, joka ei ole hävinnyt viime aikoina juurikaan otteluita. Tehtävä on vaikea, mutta emme aio vetäytyä kuoreemme.

Joukkueiden ensimmäistä kohtaamista syyskuussa Freiburg johti jo 2-0, mutta pari hölmöä henkilökohtaista virhettä sallivat Liberecin nousta lopussa tasoihin. Sen jälkeen Eurooppa-Liiga on tuonut Freiburgin historiikkiin kaksi tasapeliä Estoril-Praiaa vastaan ja vierastappion Sevillassa. Tänään pelin henki on harvinaisen selvä. Voitolla Freiburgin jatkopaikka on omissa käsissä. Tappiolla tai tasapelillä se voi ottaa joulukuun puolivälin Sevilla-ottelun pelkkänä harjoitusmatsina.

loading comments...