Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Freiburg tarrasi oljenkorteensa

Kirjoittaja: — 28/11/2013

Pikkuhiljaa juonen päästä kiinni saava SC Freiburg teki Eurooppa-Liigassa työtä käskettyä ja haki Tshekistä pakkovoiton Slovan Liberecistä maalein 2-1. Oliver Baumann pelasi maalilla vahvan ottelun ja Freiburg säilytti mahdollisuutensa jatkopaikkaan. Jatko on jopa tyystin omissa käsissä.

Freiburgin kokoonpanossa nähtiin loukkaantumissuman takia pari yllätystäkin. Bundesliigassa vailla peliminuutteja oleva Nicolai Lorenzoni nousi avauskokoonpanoon keskikentän vasemmalle laidalle ja luottotoppari Matthias Ginter pelasi tällä kertaa keskikentän ankkurina. Tasaisen ensimmäisen puoliajan ainoa maali nähtiin aivan jakson puolivälissä. Liberecin maalivahti Premysl Kovar lipsautti kulmapotkussa pallon käsistään ja Ginter pääsi siirtämään vieraat johtoon.

Maalin jälkeen ohjia piteli enimmäkseen käsissään kotijoukkue Liberec ja lähinnä Baumann huolehti Freiburgin johtoasemasta, saaden kerran apua tolpastakin. Pelin 73. minuutilla saksalaiset saivat hieman hengähtää. Christian Günterin keskitys löysi maalin edustalta Francis Coquelinin, joka lisäsi vieraiden johdon 2-0:aan. Maali oli Arsenal-lainan ensimmäinen Freiburg-paidassa. Sergei Rybalka teki kotijoukkueelle vielä kavennuksen, mutta tasapeliin asti isäntien kiri ei riittänyt.

Freiburgin kauden ensimmäinen europelivoitto takasi sille herkullisen lähtöasetelman lohkovaiheen päätösotteluun lohkon ennakkosuosikkia Sevillaa vastaan. Sevilla varmisti Estoril-Praiaa vastaan pelaamallaan 1-1-tasapelilläänkin jatkopaikkansa ja Freiburgin jatko on sen omissa käsissä. Kotivoitolla Sevillasta Freiburg selviää varmuudella pudotuspeleihin. Tasapeli tai tappiokin voi riittää, mikäli Slovan Liberec ei onnistu voittamaan Estorilia vieraskentällä.