Freiburgin Portugalin tuliaisina piste ja pari pelikieltoa

Kirjoittaja: — 08/11/2013

Eurooppa-Liigan H-lohkon jumbofinaalissa GD Estoril Praia ja SC Freiburg janosivat kipeästi avausvoittoaan. Puolustus tuntui kuitenkin olevan paras hyökkäys, sillä sen verran varovasti molemmat joukkueet pelasivat. Avausjaksolla painittiin, mutta kauniita hyökkäyskuvioita ei nähty lainkaan.

Toiselle jaksolle Freiburg vaihtoi kentälle Admir Mehmedin vaisun Sebastian Kerkin tilalle. Näkyvin hahmo oli kuitenkin maalivahti Oliver Baumann, joka pysäytti useammankin portugalilaishyökkääjän taidokkaasti. Jakson loppua kohti Estoril vain kiihdytti menoaan, mutta Freiburgin puolustus piti pintansa.

Vielä ottelun viime minuuteilla Freiburg joutui koville, kun minuutin sisällä niin Nicolas Höfler kuin Karim Guedékin ajettiin toisen varoituksen myötä suihkuun. Nollat pysyivät kuitenkin nollilla ottelun loppuun asti ja niin tuloksena oli Freiburgin kolmas tasapelipiste Eurooppa-Liigassa.

Kun myös Sevilla ja Slovan Liberec tasasivat pisteet maalein 1-1, on Freiburgilla yhä mahdollisuutensa nousta lohkossa kahden parhaan joukkoon. Kolmen viikon kuluttua Slovan Liberecin olisi kuitenkin kaaduttava vieraskentällä, jotta europelejä olisi tarjolla keväälläkin.