Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Robert Lewandowski vahvisti lähtevänsä Dortmundista kauden jälkeen

Kirjoittaja: — 07/11/2013

Borussia Dortmundin maalitykki Robert Lewandowski on vahvistanut SportBildille vaihtavansa maisemaa kuluvan kauden päätyttyä. Bundesliigan maalipörssiä johtavalla puolalaisella on jo pitkään väitetty olevan valmis esisopimus tehtynä Bayern Münchenin kanssa, mutta kiinnostuneita suurseuroja löytyy ympäri Eurooppaa. Kuumimpien kandidaattien joukossa on väitetty olevan mm. Chelsean ja Barcelonan. Eikä ihme, sillä 25-vuotiaasta hyökkääjästä ei tarvitse maksaa kesällä siirtokorvausta lainkaan.

Siirtosääntöjen takia Lewandowski ei kuitenkaan saa paljastaa uutta seuraa ennen vuodenvaihdetta. Hän haluaakin rauhoittaa tilanteen ja vakuuttaa pystyvänsä keskittymään tämän kauden ajan vielä täysillä Dortmundin menestykseen.

– Mieluiten haluaisin voittaa jonkin pokaalin. Olen todennut, että olemme tällä kaudella viime kautta vahvempia. Ja siltä näyttääkin. Meillä on vaihtoehtoja penkillä, olemme homogeenisia ja voitonjanoisia. Hevosvoimia on enemmän kuin viime kaudella, Lewandowski vakuuttaa. 

– Tunnen oloni todella hyväksi Dortmundissa, mutta haluan kokea ensi kaudella jotain uutta. Ilmoitan päätöksestäni ensi vuoden puolella. Kenenkään ei tarvitse enää tavoitella minua. Nyt keskityn täysillä Borussia Dortmundiin enkä kaipaa mitään häiriötekijöitä, puolalainen ilmoittaa.

Mourinho torppaa Chelsea-huhut

Bayern Münchenin ohella Lewandowski on liitetty viime aikoina tiiviisti Chelseaan. Lontoolaisten valmentaja José Mourinho tyrmää kuitenkin huhut täysin ja pitää selvänä miehen siirtymistä Müncheniin.

– Lewandowskin tarina on kirja, joka kirjoitettiin jo kauan sitten. Kaikki tietävät, kuinka tarina päättyy. Siksi olen yllättynyt siitä, että hänen nimensä on liitetty Chelseaan. Tarina vaikuttaa joka tapauksessa jo kerrotulta ja näyttää siltä, että hän siirtyy Bayern Müncheniin, Mourinho tarinoi SportBildille.

Dortmund on jo hyväksynyt Lewandowskin lähdön ensi kesällä ilman siirtokorvausta, oli suunta sitten mikä hyvänsä. Siksi nyt alkaa ahkera korvaajan etsintä.

– Olemme sopineet, että tiemme eroavat ensi kesänä. Olisi räikeää hutilointia, jos emme käynnistäisi jo nyt pätevän seuraajan etsintää, seurajohtaja Hans-Joachim Watzke kertoo.

loading comments...