Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Astuuko joku heistä Lewandowskin saappaisiin ensi kaudella?

Kirjoittaja: — 07/11/2013

Borussia Dortmundin puolalainen tähtihyökkääjä Robert Lewandowski vahvisti eilen, että hän jättää seuran kauden päätteeksi. Samalla Dortmundin seurajohtaja Hans-Joachim Watzke ilmoitti, että korvaajan etsintä käynnistetään välittömästi.

Focus-lehti ei spekulaatioissaan aikaillut, vaan esitteli välittömästi seitsemän hyökkääjää, joiden epäillään kiinnostavan Dortmundin keltamustia. Onko joku heistä vakavasti Dortmundin ostoslistalla? Ja pystyisikö miehistä yksikään Lewandowskin saappaita täyttämään?

Solomón Rondón, Rubin Kazan: 24-vuotias Venezuelan maajoukkuekärki siirtyi kesällä Malagasta Roman Eremenkon seurakaveriksi Rubin Kazaniin. Rubin ei rahoissa uiskentele, joten kymmenen maalia tällä kaudella tehnyt mies voisi hyvinkin olla saatavilla. Rondónia pidetään hyvin Lewandowskin tyylisenä pelaajana, johon tiettävästi myös Liverpool on silmänsä iskenyt.

Pablo Osvaldo, Southampton: Italian maajoukkuehyökkääjä teki viime kaudella AS Romassa 16 maalia, mutta Englannissa ruuti on ollut kosteampaa. Kenties 27-vuotias kärkimies hakisi uutta nousua Saksasta?

Stephan El Shaarawy, AC Milan: Etenkin brittilähteissä on kerrottu Dortmundin olevan erittäin kiinnostunut 21-vuotiaasta Italian maajoukkuekärjestä. Ei ole niinkään Lewandowskin tyylinen, mutta siirtohuhut ovat nuorukaisen ympärillä velloneet jo pidempään.

Edin Dzeko, Manchester City: 27-vuotias bosnialainen on ehtinyt voittaa urallaan jo Bundesliigan maalikuninkuudenkin, joten esittelyjä mies ei kaipaa. Isokokoinen Dzeko on kylmänviileä viimeistelijä ja tämänkin kauden maalisaldo näyttää kahdeksaa. Miehen vuosipalkan väitetään olevan kymmenen miljoonaa euroa, joten todennäköisesti Dortmundiin muutto saattaisi tarkoittaa palkanalennusta.

Leandro Damiao, Porto Alegre: 24-vuotias brasilialainen oli jo italialaislähteiden mukaan lähellä sopimusta Napoliin, mutta siirto kariutui siihen, kun hän kuuli Jürgen Kloppin kiinnostuksesta.

Kevin Volland, Hoffenheim: 21-vuotiaan Saksan nuorten maajoukkueen kapteenin kykyjä ei epäile kukaan, mutta ihan suoraan Lewandowskin tontille häntä olisi vaikea istuttaa. Lisäksi kuta kuinkin puoli liigaa tuntuu olevan Vollandin kintereillä.

Pierre-Michel Lasogga, HSV: HSV:n siirtotakarajan kynnyksellä Hertha Berlinistä lainaama Lasogga on yksi syyskauden sensaatioista ja yksi HSV:n noususuhdanteen ilmentymistä. Ottajia on Lasoggallakin vain varmasti jonoksi asti.

loading comments...