Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Ennakko: APOEL-Eintracht Frankfurt

Kirjoittaja: — 03/10/2013

Hyvävireinen Eintracht Frankfurt matkusti Kyproksen lämpöön ja kohtaa torstai-iltana Eurooppa-Liigassa APOEL Nicosian Kyprokselta. Avausottelussaan Frankfurt kaatoi komeasti Bordeaux’n 3-0 ja se lähteekin otteluun suosikkina myös vieraskentällä.

Jatkuuko Russin maaliputki?

Eintracht ei ole hävinnyt yli kuukauteen ja viimeisen viiden ottelun saldo kaikista kilpailuista onkin kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Itseluottamus joukkueella on varmasti kunnossa, mutta kuntopuoli voi jossain vaiheessa asettaa rajoitteensa. Alkukauden tehopelaajan Alexander Meierin ja joukkueen kapteenin Pirmin Schweglerin ollessa edelleen sairastuvalla jää materiaali melko kapeaksi ja kolmen kilpailun tuoma rasitus voi iltojen pimetessä alkaa painaa. Frankfurtissa ollaankin varmasti tyytyväisiä, ettei maajoukkuetauko kuormita seuraa kuin 3-4 pelaajan verran, sillä huilikin tulee varmasti tarpeeseen.

Vakuuttavan starttinsa myötä Frankfurtin voi todeta ottaneen joukkueessaan suosikin aseman. Bordeaux’ta pidettiin etukäteen ykköshaastajana, eivätkä Välimeren seurat kuulu kilpailun kovimpiin. Kaikissa kauden 12 ottelussaan Eintracht on jäänyt maaleitta vain kerran ja tuolloinkin Bayern Müncheniä vastaan. Vastustaja APOEL puolestaan on pitänyt nollan omassa päässä neljä kertaa yhdeksästä, joten odotettavissa on jonkinlainen “hyökkäys vastaan puolustus”-kamppailu.

Frankfurtin kuumin pelaaja on juuri nyt ronski toppari Marco Russ, joka nostettiin Schweglerin loukkaantumisen myötä keskikentän pohjalle. Russ onnistui vastikään maalinteossa kolmessa eri ottelussa puolentoista viikon sisällä. Vauhtiin alkaa päästä myös Freiburg-hankinta Johannes Flum. Tsekkikärki Vaclav Kadlecin hurja alkuvauhti on hieman hiipunut, mutta miehen vaarallisuus ei varmasti tiessään ole. Suuri merkitys nuorelle joukkueelle on myös rutinoituneen Tranquillo Barnettan europelikokemuksella. Sen jälkeen, kun Barnetta hankittiin, ei Eintracht ole hävinnyt peliäkään.

Lucky loserin parhaat kärjet sairaslomalla

APOEL Nicosia voitti viime kaudella Kyproksen mestaruuden häviten koko kauden aikana vain kaksi peliä ja päästettyään 26 ottelussa ainoastaan kymmenen maalia. Tämän vuoden europeleissä ei kuitenkaan kulkenut, sillä ensin APOEL putosi Mestarien Liigan karsinnoista hävittyään vierasmaalissäännöllä Mariborille ja sitten tie vei ulos myös Eurooppa-Liigasta Zulte-Waregemille kärsityn tappion myötä. Hetkinen, ulos? Aivan. APOEL:in ei oikeastaan pitäisi edes olla koko kisassa mukana, mutta se sattui voittamaan Besiktasin hylkäyksen myötä järjestetyn “villi kortti”-arvonnan ja pääsikin leikkiin mukaan.

Kyproslaisten avaus päättyi maalittomaan tasapeliin Maccabi Tel-Avivin vieraana ja puolustus tuntuukin olevan joukkueen paras hyökkäys. Koko kaudella sen peleissä ei ole tehty yli kolmea maalia kertaakaan ja kuusi kertaa yhdeksästä on jääty alle kahteen. Uusi valmentaja Paulo Sergio ei ole silti tuntunut saavan kaikkia palasia kohdalleen ja neljän kierroksen jälkeen mestari onkin sarjassa vasta neljäntenä.

APOEL:in tehottomuus selittyy pitkälti sillä, että joukkueen kaksi parasta maalintekijää Aldo Adorno ja Gustavo Manduca ovat olleet käytännössä koko alkukauden sairastuvalla. Adorno teki joukkueelleen viime kaudella 13 liigamaalia, mutta on loukkaantumisensa takia sivussa koko lohkovaiheen ajan. Mitat täyttävää korvaajaa herroille ei toistaiseksi ole löytynyt, vaan maalinteko yskii pahasti.

Kyproslaiset luottavat vahvasti brasilialaistaitoon, sillä joukkueen normaaliavauksessa pelannee 4-5 brassia. Tärkein heistä on kokenut 32-vuotias toppari Marcelo Oliveira. Muita avainmiehiä ovat portugalilainen Nuno Morais, Kyproksen maajoukkuelaituri Constantinos Charalambidis ja belgialais-espanjalainen maalivahti Urko.

Vielä kaksi vuotta sitten APOEL eteni aina Mestarien Liigan puolivälieriin saakka, mutta tälle kaudelle ei menestystä ole odotettavissa. Joukkueen nuorennusleikkaus on pahasti kesken eikä rahaa suurempiin hankintoihinkaan ole ollut käytettävissä, APOEL kamppailee lähtökohtaisesti Maccabi Tel Avivin kanssa lohkon jumbosijan välttämistä vastaan, mutta hyvin puolustavana ryhmänä se saattaa silti napsia pisteen sieltä täältä. Frankfurtin on kuitenkin helppo uskoa hakevan Kyprokselta vieraspisteet. Lukemat saksalaisille 0-2.

loading comments...