Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Näin Bundesliiga-seuroissa otettiin Mestarien Liigan arvontatulos vastaan

Kirjoittaja: — 16/12/2013

Maanantainen Mestarien Liigan neljännesvälierien arvonta tuotti saksalaisseurojen ottelupareiksi parit Bayer Leverkusen-Paris Saint Germain, Schalke-Real Madrid, Pietarin Zenit-Borussia Dortmund ja Arsenal-Bayern München. Bundesliigan viralliset sivut kokosivat yhteen joitain ensireaktioita seurojen edustajilta.

Arsenal-Bayern München

– Arsenal oli varmasti vaikein mahdollinen vastustaja meille eikä tosiaankaan mikään toivearpa. Dortmundilla oli enemmän onnea. Meitä ei tarvitse erikseen varoittaa viime kauden pelien jälkeen. Tiedämme, että Arsenalilla on hyvä joukkue, mutta meillä on pieni etu siitä, että ensimmäinen peli pelataan Lontoossa, Bayernin johtokunnan puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge toteaa.

getty_rummeniggekarl-heinz20131105

Karl-Heinz Rummenigge, Bayern München
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

– Pelkäsin tätä arpaa. Arsenal oli vaikein vastustaja arvontakorissaan. Toisaalta se on varmuudella vastustaja, jota emme missään tapauksessa aliarvioi, seuran puheenjohtaja Uli Hoeneß muistuttaa.

– Enne on hyvä, mutta vastustaja vaikea. Arsenal on vaikein vastustaja lohkokakkosten joukossa eikä taatusti mikään toivevastustaja. Arsenal on vahvistunut paljon, mutta haluamme tottakai puolivälieriin, kapteeni Philipp Lahm vakuuttaa.

Zenit-Borussia Dortmund

– Olemme arpaonneen tyytyväisiä, mutta helppoja pelejä ei enää ole jäljellä. Pietarilla on hyvä joukkue, mutta ilmaston suhteen voi tulla vaikeaa. Otamme haasteen vastaan tosissamme. Siitä, että Zenitillä ei ole pitkään aikaan tosipelejä, ei varmasti ole meille haittaa, Dortmundin johtokunnan puheenjohtaja Hans-Joachim Watzke arvelee.

– Saanemme hieman etua siitä, että pelaamme ensiksi vieraissa. Emme kuitenkaan tiedä vielä, minkälaiset sääolosuhteet Pietarissa helmikuun lopussa vallitsevat. Totta puhuen olen iloinen, ettei Manchester Cityä arvottu meitä vastaan, urheilutoimenjohtaja Michael Zorc tunnustaa.

– En ole ollut vielä koskaan Venäjällä ja odotan helmi-maaliskuun pelejä innolla. Keskitymme lähiviikkojen ajan huolellisesti Zenitiin. Joukkueella, joka läpäisee Mestarien liigan lohkovaiheen, täytyy olla rutkasti laatua, enkä voi enkä halua arvioida Pietarin joukkuetta spontaanisti. Yksityiskohtaiset arviot yli kaksi kuukautta ennen kohtaamista eivät olisi vakavasti otettavia, valmentaja Jürgen Klopp korostaa.

getty_kloppjurgen20131105
Jürgen Klopp, Borussia Dortmund
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Bayer Leverkusen-Paris Saint Germain

– Olemme iloisia tästä otteluparista, koska emme ole pelanneet vielä koskaan PSG:tä vastaan. Ranskalaiset ovat kuitenkin selviä suosikkeja ja me altavastaajia, Leverkusenin toimitusjohtaja Michael Schade myöntää.

– PSG:llä ei ole vain Zlatan Ibrahimovicia, vaan myös muita maailmantähtiä. Siksi me olemme altavastaajia, mutta emme kuitenkaan vailla mahdollisuuksia. Tehtävä on haastava, mutta haluamme selvitä siitä, urheilutoimenjohtaja Rudi Völler julistaa.

getty_völlerrudi20131109
Rudi Völler, Bayer Leverkusen
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

– Tässä arvonnassa ei ollut enää helppoja vastustajia. Kaikki mahdolliset vastustajamme olivat Euroopan ehdotonta huippua. Nyt saimme PSG:n. Se on meille iso haaste, jonka otamme mielellämme vastaan ja odotamme pelejä innolla, kapteeni Simon Rolfes myhäilee.

Schalke-Real Madrid

– Tämä oli meille ja faneillemme mahtava arpa. Olemme innoissamme päästessämme mittaamaan tasomme yhden maailman kuuluisimman joukkueen kanssa, kaikkine tähtipelaajineen, kuten Cristiano RonaldoIker Casillas tai Gareth Bale, valmentaja Jens Keller hehkuttaa.

– Odotan innolla molempia otteluita. Sääli, etteä Sami Khedira ole loukkaantumisensa takia mukana. Minulle on uusi kokemus pelata Bernabeulla. Vaikka Real onkin selkeä suosikki, uskon meilläkin olevan yllätysmahdollisuuksia, Schalke-kapteeni Benedikt Höwedes arvioi.

– Tämä ottelupari on todellinen Mestarien liigan kohokohta. Olen aina haaveillut pääseväni pelaamaan Santiago Bernabeulla Real Madridia vastaan. Paljon vaikeampaa vastustajaa emme olisi voineet saadakaan, mutta otamme haasteen vastaan, Julian Draxler julistaa.

getty_draxlerjulian20131022
Julian Draxler, Schalke 04
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

loading comments...