Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Alex Ring: ”Veikkaan hyvää saksalaisviikkoa”

Kirjoittaja: — 01/10/2013

Kaiserslauternin ja Huuhkajien keskikenttämies Alexander Ring odottaa vesi kielellä tiistain ja keskiviikon Mestarien liigan otteluita. Ring uskoo, että saksalaisjoukkueille viikko tulee olemaan Champions Leaguessa hyvä.

– Veikkaan, että saksalaisjoukkueille tulee hyvä viikko, Ring sanoo Bundesliiga.comin haastattelussa.

Alex, tiistaina Borussia Dortmund kohtaa kotonaan Marseillen. Miten ottelussa käy?

Reus ja Lewandowski alkavat olla huippukunnossa ja se on huono uutinen kaikille vastustajille. Dortmund on kotonaan kivikova – olen itse pelannut siellä kolme kertaa ja aina on tullut turpiin. Joukkueelle jäi varmasti hampaankoloon Napoli –tappiosta ja motivaatio on huipussaan. Viikonloppuna he antoivat jo myrskyvaroituksen nykykunnostaan. Mutta tarkkana he saavat olla, sillä Marseille on paljon parempi joukkue, mitä yleisesti tiedetään. Pelasin heitä vastaan kahdesti viime kaudella ja he olivat todella hyviä. Ensimmäisessä ottelussa Arsenal sai tehdä täyden työn, että saivat kolme pistettä. Mutta kotikentällään Dortmund on aina suosikki, ketä vastaan tahansa. Uskon kotivoittoon.

Tiistain toisessa ”saksalaisottelussa” Schalke matkustaa Baselin vieraaksi. Kummallakin on voitto alla, kumpi jatkaa voittojen tiellä?

Ei välttämättä kumpikaan, sillä tasapeli on hyvin mahdollinen tulos tuosta ottelusta. Schalken ympärillä kuohuu jälleen kerran ja viime viikonlopun tasapeli aiheutti paljon spekulaatioita. Joukkue johti kahdella maalilla ja menetti johtonsa. Loppumatsin he pelasivat niin huonosti, että he olisivat ansainneet hävitä ottelunsa. Basel on taas vahvassa hype-tilassa voitettuaan Chelsean avausottelussa. He tietävät, että voitto Schalkesta kotona on valtava askel kohti jatkopelejä. Tämän pelin jälkeen he pelaavat kaksi kertaa lohkon huonointa joukkuetta, Steaua Bukarestia vastaan. Ei olisi ihme, että mikäli tiistain Murat Yakinin, joka on muuten kuulemma erinomainen koutsi, joukot voittavat, saattaa heillä on neljän ottelun jälkeen 12 pistettä kasassa. Ja sillä mennään jatkoon. Tämä on heille valtava tilaisuus ja Basel on aina ollut kotonaan kova. Siellä on ihan fanaattinen kannustus, johon osallistuvat kaikki faneista aina VIP-katsojiin. Pidän Schalkea altavastaajana, jolla on kuitenkin mahdollisuudet tehdä hyvä tulos.

Keskiviikkona kierroksen kenties suurimmassa ottelussa kohtaavat Manchester City ja Bayern München. Jatkaako FCB voittokulkuaan?

En yllättyisi yhtään, jos jatkaa. Bayernin esitykset ovat heilahdelleet pelillisesti jonkin verran, mutta se on luonnollista uuden valmentajan myötä. Mutta ne pelit, joissa joukkue on saanut vähän uudistetun systeeminsä toimimaan, ovat pelottavia. Kun Bayernilla kulkee, ei sitä joukkuetta voita tällä hetkellä kukaan. Cityn pelit ovat ailahdelleet myös, mutta toisin kuin Bayernilla. Bayern on jatkuvasti voittanut otteluita, vaikka peli ei olisi kulkenut. Näin kävi esimerkiksi viikonloppuna. City on taas heikompana päivänään pudottanut pisteitä, kuten viime ottelussa. Mutta jos City saa homman kasaan, pystyy joukkue horjuttamaan jopa Bayernia. Esimerkiksi ManU:a vastaan he pelasivat loistavasti. Pitää myös muistaa kotikenttäetu. En silti usko, että Bayern häviää. Tasapeli on hyvin mahdollinen tulos.

Sami Hyypiän Leverkusen aloitti Mestarien liigan tappiolla Old Traffordilla. Nyt on vastassa Real Sociedad. Pakkovoiton paikka?

Jatkopaikkaa ajatellen voitto olisi hyvin tärkeä. Leverkusen ei pelannut mielestäni huonosti avauspelissäkään ja avausmaali syntyi täysin tuomarin lahjana. Tuollaisissa peleissä avausmaalin merkitys on todella iso. Tosin he tekivät myös pari Leverkusenille harvinaista virhettä. Real Sociedad on hyvä joukkue, mutta en silti usko, että he pystyvät haastamaan huippuvireisen Werkselfin. Sami on saanut joukkueen todella pelaamaan joukkueena tasapainoisesti ja hyvin. Kotona he ovat myös aina olleet vahvoja, joten uskon, että pisteet jäävät Leverkuseniin. Toivottavasti näin käy ja Werkself jatkaa taistelua jatkopaikasta.

Kim Sanden

loading comments...