Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesliigassa kaksi ei-toivottua ennätystä

Kirjoittaja: — 08/12/2013

Näinä aikoina ei ole helppoa olla 1.FC Nürnbergin fani. Kannattajat ovat saaneet odottaa omiensa voittoa jo yli kuuden ja puolen kuukauden ajan. Tällä kaudella Nürnberg on pelannut cup-ottelu mukaan luettuna 16 ottelua saavuttamatta ainuttakaan voittoa. 15 liigapelistä käteen on jäänyt yhdeksän tasapelipistettä ja sijoitus sarjassa on toiseksi viimeinen.

Joukkueen tuorein tasapeli koitui perjantain kotipelissä Mainzia vastaan. Nürnberg oli pitkään kiinni voitossa Per Nilssonin alkuhetkien maalilla, mutta vartti ennen loppuvihellystä Shinji Okazaki romutti kotijoukkueen voittohaaveet ja toi Mainzin tasoihin.

1. FC Nuernberg v 1. FSV Mainz 05 - Bundesliga
Per Nilsson ja Shinji Okazaki vastasivat Nürnbergin tuoreimman tasapeliottelun maaleista.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

– 75. peliminuutille saakka meillä ei ollut henkisiä ongelmia ja pelasimme hyvää jalkapalloa. Mutta sitten pelko iski joukkueeseen, Verbeek surkuttelee Nürnbergin kotisivuilla.

– Meidän on tyydyttävävä pisteeseen. Totta kai se on turhauttavaa, sillä teimme rajusti töitä ja toteutimme tunnollisesti Gertjan Verbeekin laatimaa taktiikkaa. Vain toinen maali jäi puuttumaan, Nürnbergin urheilutoimenjohtaja Martin Bader jatkaa.

– Säilymistaistelusta tulee pitkä ja sitkeä. Mutta jaksamme uskoa siihen, että selätämme haasteen. Joskus joukkueen on pakko saada palkinto ahkeruudestaan. Tietysti tilanne on synkkä meille kaikille. Mutta sovimme pukukopissa, että jatkamme samalla polulla, juoksemme jatkossakin ahkerasti ja joskus onnemme kääntyy ja saamme toisenkin maalin. Nyt meidän on yksinkertaisesti voitettava ottelu, jotta itseluottamuksemme kasvaa, Bader jatkaa.

1. FC Nuernberg v FC Schalke 04 - Bundesliga
Martin Bader jaksaa uskoa parempaan tulevaisuuteen.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Nürnbergillä on tämän vuoden puolella vielä kaksi mahdollisuutta voittotilinsä avaamiseen. Ensi lauantaina joukkue vierailee kotonaan vahvan Hannoverin kotistadionilla ja 21.12. Nürnberg saa vieraakseen Schalken.

Werder Bremenin tappiolukemat ennätyssuuret

Bremenissä kohtasivat lauantaina Bundesliigan maratontaulukon kakkonen Werder Bremen ja ykkönen Bayern München. Ottelusta tuli Bayern Münchenin täystyrmäys, sillä pisteet matkasivat Baijeriin tylyin 0-7-lukemin. Tappio oli Bremenin 49 vuotta pitkän bundesliigahistorian suurinumeroisin kotitappio ja vasta toinen kerta, kun sen verkkoon tehtiin Weser-Stadionilla seitsemän maalia. Kerran aiemmin Bremen oli joutunut nöyrtymään Mönchengladbachia vastaan kotonaan maalein 1-7. Bayernille vierasvoitto oli sen pääsarjahistorian toiseksi suurin.

Selittelyihin ei Bremenissä sorruttu, vaan seura myönsi rehellisen avoimesti Bayernin ylivoimaisuuden. Tasoero oli yksinkertaisesti liian suuri eikä Bremen pystynyt vastaamaan münchenläisten dominointiin millään tavalla.

– Me olemme joukkue. Olen sataprosenttisen vakuuttunut tästä ryhmästä. Jos minusta tuntuisi, että kentällä oli joku pelaaja, joka ei antanut kaikkeaan, sanoisin sen. Tarkkailen poikia harjoituksissa päivittäin ja he paiskivat lujasti töitä. Siksi minä puolustan heitä tällaisina hetkinä. Tällaisen tappion voimme kääntää myös vahvuudeksemme teemalla “me muuta maailmaa vastaan”, Bremen-luotsi Robin Dutt maalailee Bremenin kotisivuilla.

Werder Bremen v FC Bayern Muenchen - Bundesliga
Robin Dutt kantoi vastuunsa Bremenin murskatappiosta.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

“Bayern on maailman paras joukkue”

Myös Bremenin urheilutoimenjohtaja Thomas Eichin kehuu Bayernin ylivoimaisuutta ja haluaa katsoa jälleen eteenpäin.

– Olimme jäljessä kaikilla osa-alueilla. Toisella puoliajalla meillä oli yksi tai kaksi maalipaikkaa, mutta Bayern käytti omat tilaisuutensa kylmäverisesti. Olin todella onnellinen, kun 90 minuuttia vihdoin täyttyi. Olimme tyystin vailla mahdollisuuksia. Meidän pitää unohtaa tämä ottelu todella nopeasti ja katsoa taas eteenpäin, Eichin maalailee.

Kyseessä oli selkeä tasoero. Peli oli Bayernin näytös. Bayern on osoittanut samaa dominanssia eri kilpailuissa jo koko vuoden ajan. Saatoimme olettaa, että sama meno jatkuu nytkin, mutta halusimme silti pelata rohkeasti ja hyökätä aikaisin. Se ei onnistunut alkuunkaan. Bayernia vastaan pelattaessa tarvitaan hyvä päivä, mutta 0-7 on kyllä jo noloa, Bremenin kapteeni Clemens Fritz manaa.

Werder Bremen v FC Bayern Muenchen - Bundesliga
Clemens Fritz ei pysynyt alkuunkaan Bayernin lauantain tehomiehen Franck Ribéryn perässä.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Hollantilaishyökkääjä Eljero Elia sanoo hävinneensä kotimaassaan 17-18-vuotiaana jo kuta kuinkin yhtä suurin numeroin, mutta silti mies olisi jättänyt eilisen kokemuksen mieluummin väliin.

– Meidän on analysoitava ottelu rauhassa ja katsoa, mitä voimme tehdä paremmin. Me olemme nuori joukkue ja meidän tulee pysyä positiivisina ja pelata joukkueena. Tappion Bayernia vastaan voi hyväksyä, mutta ei 0-7-maalein. Minusta lukemat olivat vähän turhankin isot pelitapahtumiin nähden. Bayernilla on uskomattoman paljon laatua. He tekevät joka tilanteessa oikeita ratkaisuja. Minusta Bayern München on maailman paras joukkue, Elia ylistää.

Faneille kiitosta ja Wolfille synninpäästö

Vaikka selkäsauna olikin armoton, eivät Bremenin kotifanit antaneet kuitenkaan päiden painua. Kannatuslaulut raikuivat loppuvihellykseen saakka.

– Meillä on mahtavat fanit. Meidän pitäisi joukkueena palkita heidät siitä. Meidän täytyy toipua tästä tappiosta ja näyttää ensi viikolla toisenlainen reaktio. Sen olemme faneillemme velkaa, Fritz vannottaa.

 Epäkiitollisin osa bremenläisittäin mustassa illassa oli nuorella maalivahdilla Raphael Wolfilla, joka sai hakea pallon selkänsä takaa seitsemän kertaa. Syytöksiltä Wolf kuitenkin välttyi.

– Raphael Wolfille ilta oli katkera ja brutaali. Minun käy häntä sääliksi. Mutta hänen pitää selvitä siitä. Yksikään maali ei mennyt hänen piikkiinsä. Tänään olisimme tarvinneet tolppien väliin kolme maalivahtia välttyäksemme tältä tappiolta, urheilutoimenjohtaja Eichin kuvailee.

Werder Bremen v FC Bayern Muenchen - Bundesliga
Vaikka taakse menikin seitsemän laukausta, ehti Raphael Wolf myös muutaman yrityksen torjumaan.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

loading comments...