Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Katsaus tammikuun siirtoikkunaan, osa 2/6: Eintracht Frankfurt, Hamburger SV ja Hannover

Kirjoittaja: — 26/12/2013

Siirtoikkunakatsauksemme toisessa osassa tarkastelemme kolmen alakanttiin pelanneen perinneseuran tammikuun näkymiä. Yksikään näistä ei varmasti toivonut löytävänsä itseään putoamisviivan tuntumasta kauden puolivälissä. Paine ei ole kaikkein ankarin mahdollinen, mutta notkahduksiin ei ole keväällä varaa.

Frankfurt kaipaa lisää leveyttä

Eintracht Frankfurt sijoittui viime kaudella komeasti kuudenneksi, mutta nyt se on vain täpärästi putoamisviivan yläpuolella. Joukkue ei ole päässyt pelaamaan vielä ainuttakaan ottelua parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan ja Eurooppa-Liigan rasitukset ovat painaneet rajusti.

Eurooppa-Liigassa ja Saksan Cupissa on kuitenkin mennyt niin hyvin, että kahden pelin viikkoja on keväälläkin luvassa vähintään kolme. Vaikka millään pelipaikalla ei selkeää ongelmaa olekaan, saattaa Eintracht hakea muutaman edullisen pelaajan vain rinkiä leventämään, jotta tähdet saavat lepoaikaa vähemmän tärkeissä otteluissa.

Samalla katsottaneen kohti ensi kautta, sillä ainakin Sebastian Rode on vaihtamassa maisemaa kauden päätteeksi. Näin ollen todennäköisin hankinta saattaisi kohdistua keskikentän pohjan pelaajaan. Täysin poissuljettua ei liene sekään, että Rode päästettäisiin muualle jo kesken kauden. Luultavimmin ei. Tulopuolen huhuja on silti alkanut nousta Frankfurtin kiinnostuksesta lainata monipuolinen Jan Kirchhoff kevätkauden ajaksi Bayern Münchenistä.

getty_kirchhoffjan20130718
Frankfurt kuuluu niiden seurojen joukkoon, joiden uskotaan tavoittelevan Bayernin ylijäämämiestä Jan Kirchhoffia.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Kenties merkittävin Eintracht-huhu käsittelee Trabzonsporin 28-vuotiasta pelintekijää, argentiinalaista Gustavo Colmania. Colman lienee kuitenkin Frankfurtin pelaajapolitiikkaan sopivaksi liian hintava hankinta eikä hänellä olisi myöskään edustusoikeutta Eurooppa-Liigassa. Todennäköisin skenaario onkin, että Eintracht jatkaa täysin samoilla miehillä koko kevään tai tekee vain yhden pienen profiilin hankinnan rinkiä leventämään.

HSV:stä tie vie lähinnä ulospäin

HSV:n joukkueessa on tällä hetkellä useita suurseuroissa kiinnostusta herättäviä pelaajia – ja näiden lähdön jälkeen myös aukkoja paikattavana – mutta luultavimmin suuremmat myllerrykset säästetään kesään. Jokunen pelaaja saattaa HSV:n jättää taakseen jo tammikuussa, mutta tällöin kyse lienee Zhi Gin Lamin tai Robert Teschen kaltaisista pienemmän tai olemattoman vastuun pelaajista.

getty_lamzhigin20130921
HSV:n naapuriseuran St.Paulin uskotaan tavoittelevan Zhi Gin Lamia riveihinsä.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

HSV:n suurin täydennyksen tarve olisi keskikentän pohjalla, sillä esimerkiksi Gojko Kacar tai Tomás Rincon jättänee seuran viimeistään kauden päätteeksi. HSV:n on huhuttu hakevan täydennystä myös toppariosastolle, sillä huippulupaavan Jonathan Tah’n ja Johan Djouroun takana taso putoaa.

Kaikkein todennäköisin Hampurin pölyt jaloistaan karistava pelaaja on Latvian maajoukkuehyökkääjä Artjoms Rudnevs. Vielä viime kaudella komeat 12 maalia ampunut Rudnevs on jäänyt totaalisesti Pierre-Michel Lasoggan varjoon eikä ole mahtunut avauskokoonpanoon kuin kerran. Rudnevsin mahdollisena osoitteena pidetään Hannoveria.

22-vuotias Lasogga puolestaan on herättänyt suurseurojen kiinnostuksen halki Euroopan. HSV on vannonut taistelevansa maalitykistä kynsin hampain. Lienee kuitenkin mahdollista, että jos tarpeeksi mittava tarjous lyödään urheilutoimenjohtaja Oliver Kreuzerin naaman eteen, voi Lasoggakin jo liikahtaa. Neuvotteluihin kuuluu kuitenkin myös Hertha Berlin, sillä Lasogga on Hampurissa Herthasta vuokralla. Mikäli mies livahtaisi suurempiin ympyröihin jo tammikuussa, olisi HSV:n käytännössä pakko hankkia korvaaja. Luultavimmin Lasogga pelaa kuitenkin kauden loppuun saakka Hampurissa.

Hannover tarvitsee ainakin yhden laatuhyökkääjän

Viime kaudella yhdeksänneksi sijoittuneella Hannover 96:lla oli liigan neljänneksi tehokkain hyökkäys. Nyt ääni on muuttunut kellossa. Maaleja on toistaiseksi koossa vain 23, joten joukkue on kaukana viime kauden tehoista. Kun lisäksi joukkueen harvoista Bundesliiga-tasoisista hyökkääjistä Didier Ya Konan on pitkällä sairauslomalla, on vahvistusten tarve ilmeinen.

Latvian maajoukkuehyökkääjä Artjoms Rudnevs on jäänyt Hamburger SV:ssä miltei olemattomalle peliajalle ja miehen kerrotaan pyytäneen siirtoa. Hannover on mainittu potentiaalisena uutena osoitteena ja yhtälö kuulostaa kieltämättä hyvin loogiselta.

Schott Jena v Hamburger SV - DFB Cup
Muuttaako HSV:n viime kauden maalipyssy Artjoms Rudnevs Hampurista Hannoveriin?
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Toisellekin hyökkäyspään vahvistukselle saattaa tosin löytyä tarvetta, sillä senegalilaiskärki Mame Dioufin lähtöhaluista on esitetty juoruja. Huhujen mukaan ainakin Valioliigan Stoke City haluaisi Dioufin vahvistamaan rivejään. Mikäli joukkueen toiseksi paras maalintekijä päästetään muualle, on toisellekin vahvistukselle ehdottomasti tarvetta, sillä Diouf on ollut hyökkäyskaluston ainoa onnistuja.

Erittäin vahvoja huhuja on liikkunut myös Belgian maajoukkuepuolustajan Sébastian Pocognolin myynnistä. Vasen laitapakki kuului vielä alkukauden aikana Hannoverin vakioavaukseen, mutta peliaika on vähentynyt viime aikoina ja kahdessa edellisessä ottelussa Pocognoli ei mahtunut joukkueen kokoonpanoon lainkaan. Mies ei halua riskeerata MM-kisapaikan takia mitään ja ainakin West Hamin ja Aston Villan uskotaan olevan Pocognolista kiinnostuneen.

loading comments...