Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

14. kierroksen ottelu: Hannover 96-Eintracht Frankfurt

Kirjoittaja: — 29/11/2013

Viikonlopun kierroksella ei pelata kärkiotteluita. Jürgen Klopp palaa jälleen kerran vanhan seuransa Mainzin vieraaksi ja Hertha Berlinin päävalmentaja Jos Luhukay kohtaa ensimmäistä kertaa pääkaupunkilaisten valmentajana entisen joukkueensa Augsburgin. Me valitsimme kierroksen otteluksi “kriisiderbyn” Hannoverin ja Eintracht Frankfurtin välillä. Molempien edellisestä voitosta liigassa on kulunut pieni ikuisuus, joten täysi pistepotti tekisi kummalle tahansa hyvää.

Loukkaantuneet ja pelikiellot

Hannover:
Salif Sané (pelikiellossa)
Felipe (lonkkavamma, paluu avoin)
Christian Pander (reisivamma, palannee pian)
Lars Stindl (reisivamma, paluu lähiviikkoina)
Didier Ya Konan (nilkkavamma, paluu tammikuussa)

Frankfurt:
Bamba Anderson (reisivamma, ehkä pelikunnossa)
Stefano Celozzi (lihasvamma, paluu tammikuussa)
Marco Russ (lihasvamma, palannee pian)
Alexander Meier (nilkkavamma, palannee pian)
Stefan Aigner (lihasvamma, palannee pian)

Viimeiset ottelut

19.10. Borussia Dortmund-Hannover 1-0
26.10. Hannover-Hoffenheim 1-4 (Sané)
3.11. Werder Bremen-Hannover 3-2 (Huszti, Sakai)
8.11. Hannover-Braunschweig 0-0
24.11. Hamburger SV-Hannover 3-1 (Huszti)

2.11. Frankfurt-Wolfsburg 1-2 (Meier)
7.11. Maccabi Tel Aviv-Frankfurt 4-2 (Lakic, Meier)
10.11. Mainz-Frankfurt 1-0
23.11. Frankfurt-Schalke 3-3 (Joselu 2, Flum)
28.11. Bordeaux-Frankfurt 0-1 (Lanig)

Seuraa heitä

Szabolcs Huszti, Hannover: 30-vuotias unkarilainen on ollut Hannoverin hyökkäyspäässä viime aikoina lähes kaikki kaikessa. Viidellä maalillaan Huszti on joukkueen paras maalintekijä ja samalla hän kantaa suurta vastuuta erikoistilanteista. Jos Hannover onnistuu pääsemään jälleen voiton makuun, voi hyvin olla, että Husztilla on onnistumisen kanssa nappulansa pelissä.

getty_husztiszabolcs20130817
Hannoverin kotiyleisö odottaa Szabolcs Husztilta jälleen maaleja.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Kevin Trapp, Frankfurt: Vaikka molempien joukkueiden verkko onkin heilunut kauden aikana tiuhaan, ei maalivahteja käy tästä syyttäminen. Hannoverin Zieler on noussut jo A-maajoukkueeseen ja Trappinkaan tuskin enää kovin kauaa tarvitsee kutsua odottaa. Eintracht-puolustus saattaa horjahdella, mutta 23-vuotiaalle veräjänvartijalle virheitä sattuu harvemmin. Trapp oli jo viime kaudella Kicker-lehden valinta kauden parhaaksi maalivahdiksi.

Arvio

“Kriisiderbyksi” ristityssä ottelussa lienee molempien joukkueiden valmennus- ja seurajohdon hermot kireällä ja yleisökin saa varmasti syödä kynsiään. Hannover voitti edellisen ottelunsa 21.9. Augsburgin vieraillessa pohjoisessa. Frankfurtin edellisestä bundesliigavoitosta on kulunut vielä viikon kauemmin, mutta Eintracht on sentään saanut lohtua Eurooppa-Liigan menestyksestään ja Saksan Cupin puolelta. Yhteenlaskettuna joukkueet ovat pelanneet jo 15 voitotonta sarjapeliä peräkkäin.

Hannover ja Frankfurt miehittävätkin ansaitusti tällä hetkellä kuntopuntarin kaksi viimeistä sijaa. Kumpainenkin janoaa täyttä pistepottia kurkku rutikuivana, mutta valitettavasti molemmat eivät voi peliä voittaa. Kenties ei kumpikaan, sillä joukkueet ovat tottuneet pelaamaan tasapelejä keskenään.

Molempien seurojen johtoporras on vakuuttanut luottamustaan joukkueensa luotsiin, mutta kylmä tosiasia urheilubisneksessä on, että loputtomasti ei minkään seuran kärsivällisyys anna periksi voittoja odotella. Kumman tahansa valmentajan potkut olisivat kuitenkin jättimäinen uutinen. Hannoverin Mirko Slomka on Bundesliigan nykyvalmentajista kolmanneksi pitkäikäisin tehtävässään Dortmundin Jürgen Kloppin ja Mainzin Thomas Tuchelin jälkeen. Frankfurtin Armin Vehkin on yksi niistä viidestä, jolla on jo vähintään kolmas täysi kausi saman seuran peräsimessä menossa.

Kumpaisellakin joukkuella on omat raskat loukkaantumishuolensa ja tällä saralla lähtökohdat ovat jokseenkin tasan. Hannover pääsee toki peliin huomattavasti levänneempänä, sillä Frankfurt pelasi torstaina Ranskassa raskaan Eurooppa-Liigan ottelun. Mielenkiintoinen odottelun aihe on, joko alkukauden loukkaantuneena ollut “iki-Hannover” Steven Cherundolo tekisi sunnuntaina paluun tositoimiin. Melkoisen varmasti kentällä nähdään ainakin kymmenen vuoden ajan Hannoveria edustanut Jan Rosenthal, joskin vierasjoukkue Frankfurtin paidassa.

Eintracht Frankfurt v Borussia Dortmund - Bundesliga
Yhteensä kymmenen vuoden ajan Hannoverissa pelannut Jan Rosenthal kantaa nykyään Frankfurtin peliasua.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Maalivahtipeliin tuskin kummankaan joukkueen kokonaissuoritus kaatuu, sillä sen verran luotettavat veskarit kummankin rosterista löytyy. Huomattavasti tärkeämpää Hannoverin kannalta on, kuinka Lars Stindlin keskikentälle jättämä aukko paikataan ja joko hyökkääjien maalihanat hiljalleen alkaisivat aueta. Viime kaudella Hannoverin hyökkäys oli sarjan neljänneksi tehokkain. Nyt se on sarjan neljänneksi tehottomin. Vieraissa Hannover on sarjan ainoana joukkueena yhä pisteittä, mutta viime aikoina on alkanut kotonakin tökkiä.

Eintrachtin kadonneen voiton metsästyksessä avainasemaan nousee kestävyys. Seuran pelaajarinki on sittenkin ollut liian kapea kolmen kilpailun menestyksekkääseen suorittamiseen eikä viikonlopuksi ole ehditty palautua kunnolla viikon eurorasituksista. Frankfurtia vastaan on tehty 82. peliminuutin jälkeen tällä kaudella peräti seitsemän maalia, ja noihin osumiin se on menettänyt kymmenen sarjapistettä. Mielenkiintoinen tilasto onkin, että jos ottelut kestäisivät vain 81 minuuttia, olisi Frankfurt Bundesliigan sarjataulukossa sijalla 7.

Odotettavissa on hermostunut ja molemmille joukkueille valtavan tärkeä ottelu. Hannover on yhä vahva kotijoukkue ja Eintrachtilla painaa otteluruuhka jaloissa. Pisteet jäänevät kotijoukkueelle maalein 3-1.

Eintracht Frankfurt v FC Schalke 04 - Bundesliga
Armin Veh’llä oli viime kauden aikana huomattavasti enemmän aihetta hymyyn.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Oletetut avauskokoonpanot

Hannover:Ron-Robert Zieler; Hiroki Sakai, Christian Schulz, Marcelo, Sebastién Pocognoli; Leonardo Bittencourt, Edgar Prib, Leon Andreasen, Szabolcs Huszti; Mame Diouf, Artur Sobiech
Frankfurt:Kevin Trapp; Sebastian Jung, Carlos Zambrano, Johannes Flum, Bastian Oczipka; Pirmin Schwegler, Sebastian Rode; Jan Rosenthal, Tranquillo Barnetta, Takashi Inui; Joselu

loading comments...