Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Rafael van der Vaart: “En pakene vaikeuksia”

Kirjoittaja: — 08/09/2013

Hamburger SV -kippari Rafael van der Vaartilla ei ole ollut helppo syksy. Joukkueen peli ei ole kulkenut ja yksityiselämässä on ollut omat ongelmansa. Van der Vaart uskoo kuitenkin parempaan ja haluaa pitää jalkapallon ja yksityiselämänsä tiukasti erossa toisistaan.

Hollantilaisen mukaan kaikki muu unohtuu hänen astellessaan kentälle.

– Olen varmaankin syntynyt pelaamaan jalkapalloa. Se on minulle enemmän kuin ammatti, ennemminkin kutsumus. Kun seison nurmella, kaikki muu on täysin sivussa. Silloin on vain pallo ja seura, van der Vaart sanoo Bild am Sonntagin haastattelussa.

Turbulenssia on riittänyt myös HSV:ssa etenkin parin viikon takaisen Hoffenheimille kärsityn 1-5-tappion jälkeen. Van der Vaart ei ole kuitenkaan ajatellutkaan luopuvansa kapteeninnauhasta jonkun toisen hyväksi.

– En koskaan, olen mielelläni HSV:n kapteeni. En ikinä pakenisi vaikeuksia.

Hollantilainen vakuuttaa myös, että paluu Tottenhamista Hampuriin ei ole kaduttanut hetkeäkään.

– HSV on osa minua, tämä seura on sydämessäni. Haluan päästä eteenpäin HSV:n kanssa ja annan kaikkeni sen eteen. Kriisit ovat myös mahdollisuus, enkä aio koskaan antaa periksi.

Van der Vaart sanoo uskovansa vakaasti HSV:n nousevan ensi kaudeksi eurokentille. Hän asettaa myös sopivan välitavoitteen talvitauolle.

– Olemme sijalla 8, hyvässä tuntumassa kärkisijoituksia ajatellen, van der Vaart kaavailee.

Otsikot alkusyksystä eivät ole olleet kovinkaan mairittelevia sen enempää henkilökohtaisella kuin pelillisellä tasolla ja van der Vaartilla on selkeä toive tulevien otsikoiden osalta.

– Yksityisasioista ei mieluiten sanaakaan. Ammatillisesti: Hurraa, HSV jälleen Eurooppaan!

loading comments...