Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Mönchengladbach ja Wolfsburg pistejakoon syyskauden finaalissa

Kirjoittaja: — 22/12/2013

Syyskauden viimeisessä ottelussa kohtasivat sarjan kärkipään Borussia Mönchengladbach ja VfL Wolfsburg. Joukkueista kumpainenkaan ei ollut kokenut tappiota yli kahteen kuukauteen eikä tappion tunnetta tarvinnut kokea tänäänkään. Pisteet laitettiin jakoon maalein 2-2, joten molemmat joukkueet pääsevät hyvillä mielin pikkujouluihinsa.

Vauhdikkaan ottelun ensimmäinen puoliaika päättyi lukuisista maalitilanteista huolimatta maalittomana, mutta toisella jaksolla alkoi tapahtua. Ensin brassitaituri Diego vei vieraat johtoon Ricardo Rodríguezin hyvästä keskityksestä. Mönchengladbach ei kuitenkaan vierasjohdosta huolestunut, vaan käänsi tilanteen edukseen yhdentoista minuutin sisällä avausmaalista. Ensin Diegon maanmies Raffael päätti komean soolonsa “Varsojen” tasoitukseen ja hieman myöhemmin venezuelalaisveteraani Juan Arango kiskaisi komean vapaapotkun vajaasta 30 metristä maaliin.

Mönchengladbach vaikutti jo jatkavan kotipeleissään tahrattomalla saldolla, mutta Wolfsburg ei luovuttanut. Alkukauden sairastuvalla viettänyt hollantilaiskärki Bas Dost kirmasi kentälle 79. minuutilla ja tasoitti pelin kauden ensimmäisellä maalillaan vain kuusi minuuttia myöhemmin.

Borussia Mönchengladbachin tasapelipiste nosti joukkueen sarjassa kolmanneksi ohi Borussia Dortmundin. Wolfsburg puolestaan nousi kolmeenkymmeneen pisteeseen ja teki oman seuraennätyksensä. Vielä koskaan bundesliigahistoriansa aikana Wolfsburg ei ole saavuttanut näin muhkeaa pistesaldoa syyskauden aikana.