Kevin De Bruyne huikeassa iskussa – Wolfsburg murjoi Bayernin

Kirjoittaja: — 30/01/2015

Bundesligan kevätpuolisko käynnistyi melkoisella pommilla. Sarjakakkosena majaileva VfL Wolfsburg murjoi kotonaan Bayern Münchenin peräti 4-1. Ottelun hahmo oli kaksi maalia iskenyt ja yhden alustanut Kevin De Bruyne.

Ennen avausvihellystä luonnollisesti kunnioitettiin auto-onnettomuudessa 10. Tammikuuta menehtynyttä Junior Malandaa hiljaisella hetkellä.

Itse ottelu alkoi Wolfsburgin kannalta ihanteellisesti. Jo reilun kolmen minuutin jälkeen joukkue pääsi vastahyökkäykseen. Daniel Caligiuri antoi laidalta mainion pystysyötön Bayernin puolustuslinjan ja Manuel Neuerin väliin. Kevin De Bruyne ennätti paikalle ensimmäisenä siirtäen pallon viereen Bas Dostille, joka sijoitti pelivälineen tarkasti takakulmaan ensikosketuksellaan.

Bayern otti odotetusti pallonhallinnan itselleen, mutta Wolfsburg onnistui muutamaa maalinedushässäkkää lukuun ottamatta pitämään vierailijat poissa maalipaikoilta. Vierailijat pommittivat pari kaukolaukausta, mutta muuten Diego Benaglio sai maalillaan olla melko rauhassa ensimmäisellä puoliajalla.

Wolfsburgin vastahyökkäykset olivat vaarallisen oloisia, mutta huippupaikkoja sekään ei ensimmäisellä jaksolla saanut. Dost oli lisätä noin 40 minuutin kohdalla kotijoukkueen johtoa, mutta pallo painui hollantilaisen huonon kosketuksen seurauksena päätyrajasta yli.

Näytti siltä, että pukukoppiin lähdettäisiin isäntien 1-0-johdossa, mutta sitten Dost iski upean maalin. Erikoistilanteen jälkeen pallo pomppasi rangaistualueen rajan tuntumaan, mistä hollantilainen pommitti sen ulkosyrjävolleyllä oikeaan yläkulmaan.

Toinen puoliaika alkoi hulinalla. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen De Bruyne iski läpiajosta lukemiksi jo 3-0. Vain hetkeä myöhemmin Bayern pääsi takaisin peliin mukaan. Juan Bernat menetti jo pallon nousunsa päätteeksi, mutta peliväline kimpoili Wolfsburg-puolustuksen kautta takaisin espanjalaiselle, jolla oli helppo työ niitata pallo tyhjiin.

Arjen Robben antoi noin 20 minuuttia ennen täyttä aikaa väläytyksen vaarallisuudestaan, kun miehen tulinen vapaapotku suuntautui kohti yläkulmaa, mutta Benaglio torjui kudin näyttävästi.

Mutta lisää satoi, ja jälleen asialla oli Kevin De Bruyne. Belgialainen poimi pitkän pallon päästen 1 vs. 1 -tilanteeseen Dantea vastaan. De Bruyne hassutteli brassin dönerkioskille ja pamautti pallon etuyläkulmaan.

Vierailijat saivat vielä muutaman hyvän paikan, mutta lisäosumia ei enää nähty.

Bayern München johtaa sarjaa kahdeksan pisteen erolla Wolfsburgiin.

Toimittajan sana

Huikea ottelu, mutta siitä on kiittäminen ainoastaan Wolfsburgia. Pep Guardiolan miehistöllä olivat ajatukset vielä talvilomalla. Keskikenttä hieroi palloa aivan liian hitaasti. Xabi Alonso oli yllättävän pihalla. Arjen Robben, Thomas Müller ja Robert Lewandowski olivat täysin pimennossa. Vierailijoiden puolustuslinja pelasi korkealla, mikä oli omiaan De Bruynelle. Bayern päästi tänään yhtä monta maalia kuin koko syyspuoliskolla yhteensä.

Mutta Susilta ei pidä ottaa mitään pois. Se pelasi tänään kovalla itseluottamuksella. Puolustus toimi, ja hyökkäykset olivat dynaamisia.

Dost pamautti tänään kaksi upeaa maalia, mutta silti yksi mies oli ylitse muiden. Kevin De Bruyne on dominoinut pitkin syksyä, mutta tänään nähty esitys hakee vertaistaan. Oli miehen seuraava osoite mikä hyvänsä, halvalla belgialainen ei irtoa.