Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Näkökulma: Top 5 laitapuolustajat

Kirjoittaja: — 10/10/2014

Nykyjalkapallossa käsitys laitapuolustajasta ei ole yhtä yksiselitteinen kuin vielä vuosikymmeniä sitten. Eikä vasen pakki ole välttämättä joukkueen tyhmin pelaaja. Bundesliiga.com keräsi TOP 5 -listan alkukauden onnistujista.

5. Daniel Brosinski (1. FSV Mainz 05)

Absoluuttista tasoa mitattaessa Daniel Brosinski ei ole Saksan viidenneksi paras laitapuolustaja, mutta ei mieheltä paljon odotettukaan. 26-vuotias oikean laidan ravaaja oli 1.Bundesliga-tasolla täysi keltanokka saapuessaan Mainziin kesällä. Mies on kuitenkin ottanut haasteen vastaan ja pelannut hyvällä tasolla. Joukkue on kuudentena ja Brosinski on pelannut kaikissa otteluissa. Maalisyöttöjä on kertynyt kaksi, mutta niitä voisi olla helposti enemmän.

4. Paul Verhaegh (FC Augsburg)

Kokenut Paul Verhaegh on pelannut erittäin tasavahvan alkukauden. Oikealla laidalla räväkästi kahteen suuntaan juokseva hollantilainen pelaa jo viidettä kauttaan Augsburgissa, missä mies on noussut seuraikonin asemaan. Kapteenin nauhaa kantava Verhaegh on tällä kaudella pelannut lähes täydet minuutit ja tehnyt kaksi maalia. 31-vuotias hollantilainen ei ole kentän näkyvimpiä pelaajia, mutta mies on alkaneella kaudella hoitanut tehtävänsä kummassakin päässä kenttää esimerkillisesti.

3. Sebastian Rudy (Hoffenheim)

Sarjakakkosena majailevan Hoffenheimin päävalmentaja Markus Gisdol on peluuttanut keskikenttämiehenä tunnettua Sebastian Rudya oikena laitapuolustajana. 24-vuotiaan Rudyn otteet ovat olleet niin vakuuttavia, että Joachim Löw kutsui miehen Saksan EM-karsintaryhmään. Rudy on pelannut Bundesligassa lähes täydet minuutit ja ollut yksi kovasti puolustavan Hoffenheimin taistelun symboleita. Sen lisäksi mies on alustanut kaksi maalia ja osunut itse kerran.

2. David Alaba (Bayern München)

Kyllähän sarjaykkösenkin riveistä on joku viiden parhaan joukkoon mahdutettava. David Alaban pelipaikka on usein ollut ylempänä, mutta itävaltalainen voidaan vielä laitapuolustajaksi laskea. Miehen alkukausi on ollut vahvempi kuin Juan Bernatin tai Rafinhan, joten valinta on helppa kohdistaa Alabaan. Tehojen puutteesta huolimatta miehen nousut ovat vastustajalle jatkuva uhka, ja toisaalta itävaltalainen on hoitanut myös puolustusvelvoitteensa. Maajoukkueen paidassa mies iski torstaina maalin Moldovaa vastaan.

1. Ricardo Rodríguez (VfL Wolfsburg)

Bundesliiga.comin valinta alkukauden parhaaksi laitapuolustajaksi on Ricardo Rodríguez. Sveitsiläinen on ollut suoraastan häikäisevä. Viihdyttävää jalkapalloa pelaavan Wolfsburgin vasen laitapakki tuntuu olevan kaikkialla. Mies on iskenyt alkukaudesta jo kolme maalia Bundesligassa ja upean vapaapotkuosuman Evertonin verkkoon Eurooppa-liigassa. Rodriguez on valittu ottelun parhaaksi pelaajaksi kahdesti. Jos hyökkääjät olisivat viimeistelleet miehen loistosyötöistä edes hitusen tehokkaammin, näyttäisi syöttötilastokin komealta. 22-vuotias laitakiituri on erittäin monipuolinen pelaaja, eikä mieheltä heikkouksia löydy. Ura on vasta alussa, joten Rodriguez kannattaa laittaa tarkkaan seurantaan.

loading comments...