Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viikon pelaaja: Gonzalo Castro – Leverkusenin keskikentän näkymätön pioneeri

Kirjoittaja: — 13/03/2015

Bayer Leverkusen on hiljalleen kääntänyt hieman ruosteisen kevätforminsa parempaan suuntaan. Käytännössä esimerkiksi viime viikonloppuna kaksi maalia viimeistellyt Heung-Min Son olisi voinut olla hyvä valinta Viikon pelaajaksi. Olemme kuitenkin Karim Bellarabin ja Hakan Çalhanoğlun valintojen myötä kartoittaneet Werkselfin hyökkäyspään melko hyvin, joten on syytä kurkata ryhmityksessä hieman alaspäin.

Gonzalo Castro on vuosikausia ollut Leverkusenin keskikentän runkopelaajia. Sen lisäksi, että seurauskolliset pelaajat saavat osakseen huomiota suppeammissa piireissä, ei Castron pelityylikään ole mikään räiskyvä. Ei ole mikään kauhean rohkea veto väittää, että mies on yksi Bundesligan aliarvostetuimpia pelaajia.

Muutamaa viikkoa takaperin mies oli avainroolissa Bayer Leverkusenin napatessa tärkeän voiton Mestarien liigassa Atlético Madridia vastaan. Kicker palkitsi miehen arvosanalla 2,0. Castrolle lätkäistiin sama arvosana myös Leverkusenin 0-3-voitosta Paderbornia vastaan viime lauantaina. 27-vuotias keskikentän juhta syötti joukkueensa kaksi ensimmäistä osumaa. Castron koko kauden yhteisarvosana on 3,0, mikä on keskikenttäpelaajalle melko hyvä.

Ne jotka ovat enemmänkin Castron uraa seuranneet, osaavat arvostaa miestä. Nyt 27-vuotias Castro on kuulunut Leverkusenin organisaatioon 12-vuotiaasta asti. Edustusjoukkueessa otteluita on kertynyt lähes 400, ja keskikenttäpeluri onkin seuraa tällä hetkellä pisimpään edustanut kaveri. Pelillisten ansioiden lisäksi Castrosta on kasvanut todellinen pukukoppipelaaja, sekä roolimalli ja isähahmo nuoremmille pelaajille.

Leverkusenin taso on edellisen kymmenen vuoden aikana vaihdellut melkoisesti, eikä Castrokaan aina ole onnistunut. Kokonaisuudessaan saksalaisen ura on kuitenkin ollut suht tasaisen varmaa suorittamista. Nyt joukkueella on taas uusi identiteeti avointa ja hyökkäävää peliä suosivan Roger Schmidtin alaisuudessa. Keskikentän keskustan puolustavassa roolissa useimmiten pelaava Castro on ollut erittäin tärkeässä roolissa joukkueen kenttätasapainon kannalta. Oikeastaan voisi sanoa, että miehelle on lätkästy äärimmäisen vastuullinen rooli, jonka Castro on hoitanut kunnialla. Katkojen, taklauksien, laukausten blokkauksien ja kaksintaisteluvoittojen määrässä Castro on tilastollisesti Bundesligassa keskikenttäpelaajien kärkipäätä.

Pallollisena Castro ei ole todellakaan mikään puujalka, mutta ehkä se on osa-alue, joka estää miestä nousemasta aivan terävimmälle huipulle. Ei pidä kuitenkaan ymmärtää asiaa niin, että Castro olisi puhtaasti ns. rikkova keskikenttäpelaaja. Kyseessä on ennemminkin varsin monikäyttöinen yleismies. Castron lapikkaasta on kuitenkin lähtenyt useita namupasseja ja hyviä erikoistilanteita. Maaleja Castro on urallaan paukuttanut 28 eli noin 2-4 maalia kautta kohden. Vähän Yaya Tourémaisilla rymistelevillä nousuillaan saksalainen tuo vielä tietyn ulottuvuuden Leverkusenin hyökkäyspeliin.

Castro pelaa tällä hetkellä hyvällä tasolla. Miehellä on sopimus kesään 2016 asti, ja saa nähdä solmiiko kaveri enää uutta diiliä Werkselfin kanssa. Jos ura kovemmissa ympyröissä kiinnostaa, aletaan nyt olla ratkaisuhetkien äärellä. Castrolla on kuitenkin aina koti Leverkusenissa.

Edelliset Viikon pelaaja -artikkelit:

Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund, Gabon)
Bas Dost (VfL Wolfsburg, Hollanti)
Davie Selke (Werder Bremen, Saksa)
Raúl Bobadilla (FC Augsburg, Argentiina)
Diego Benagalio (VfL Wolfsburg, Sveitsi)
Arjen Robben (Bayern München, Hollanti)
Alexander Meier (Eintracht Frankfurt, Saksa)
Klaas-Jan Huntelaar (Schalke, Hollanti)
Eric Maxim Choupo-Moting (Schalke, Kamerun/Saksa)
Naldo (Vfl Wolfsburg, Brasilia)
Thomas Müller (Bayern München, Saksa)
Franco Di Santo (Werder Bremen, Argentiina)
Chritoph Kramer (Borussia Mönchengladbach, Saksa)
Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg, Belgia)
Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen, Saksa)
Max Kruse (Borussia Mönchengladbach, Saksa)
Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen, Turkki)
Shinji Okazaki (Mainz, Japani)

loading comments...