Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesligan 21. kierroksen puheenaiheet: Maali-iloittelua ympäri Saksan maata

Kirjoittaja: — 16/02/2015

Bundesligan 21. kierroksella nähtiin runsasmaalisia ja viihdyttäviä otteluita. Tässä pieni yhteenveto kierroksen puheenaiheista.

Yhdeksän maalin spektaakkeli – eli valmentajien painajainen

Lauantaina BayArenalla nähtiin ehdottomasti yksi tämän kauden huikeimmista otteluista, kun Wolfsburg kukisti Leverkusenin maalein 4-5. Heung-Min Son teki isännille hattutempun, mutta Bas Dost pisti vielä paremmaksi iskemällä peräti neljä osumaa.

Ottelun tapahtumia ei liene tässä syytä sen enempää kertailla. Raportti ottelusta löytyy täältä. Tavallaan ei ole mikään ihme, että juuri nämä kaksi joukkuetta pelaavat tälläisen pelin, sillä kummankin hyökkäyspeli on toiminut tällä kaudella hyvin.

Samalla nähtiin konkretiaa myös kummankin epästabiilista puolustamisesta. Pelkästään päästettyjen maalien määrää seuraamalla voisi tulla siihen johtopäätökseen, että Leverkusenin ja Wolfsburgin puolustukset olisivat hyvässä kuosissa. Pitkin kautta on kuitenkin ollut ilmassa merkkejä siitä, että ne ovat haavoittuvaisia. Se, minkä muuta kuin teksti-TV:tä tuijottanut katsoja on havainnut jo aiemmin, realisoitui lauantaina myös tulostaululla. Joukkueiden hyökkäyskalustot olivat myrkkyä vastapuolen puolustuksille. Avoimessa pelissä on riskinsä.

Wolfsburgille viimehetken voittomaali oli silmin nähden tärkeä. Joukkue etenee kierros kierrokselta lähemmäksi Mestarien liiga -paikan varmistamista. Leverkusenin kevätpuolisko on puolestaan ollut hieman synkkä. Roger Schmidtin suojatit ovat tippuneet kuudenneksi.

Bayern teurasti HSV:n – taas

Kahden pistemenetyksen jälkeinen voitto Stuttgartista ei vielä hiljentänyt kaikkia arvostelijoita. Esitystä ei pidetty kummoisena, ja Bayern Münchenin arveltiin edelleen olevan talviunilla. Lauantaina Thomas Müller, Arjen Robben ja Mario Götze järjestivät kuitenkin sellaisen shown, mikä varmasti sai provosoijat hiljaiseksi.

Hamburger SV:n kausi ei ole ollut mikään kummoinen, mutta kahdeksan päästettyä maalia on silti surullinen suoritus. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta Bayernia vastaan lähivuosina, kun omissa soi oikein kunnolla. Edellisessä yhdeksessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa HSV on päästänyt huikeat 39 maalia! Oli miten oli, nyt kyse oli myös Pep Guardiolan miehistön hyvyydestä. Onhan HSV itseasiassa puolustanut ihan kohtalaisesti tällä kaudella.

Bayernin järjestämät murskajaiset eivät ole ennustaneet sen lähitulevaisuutta suuntaan tai toiseen. Syksyn AS Roma -ottelua (7-1) seurasi tasapeli liigassa. Mutta toisaalta Rooman iltaa edelsi 6-0-voitto Bremenistä. Se, että näitä tuloksia nähdään kuitenkin kuukaudesta toiseen, kertoo siitä kuinka iskukykyisestä joukkueesta on kysymys. Parhaimmillaan Bayern on täysin pysäyttämätön, ja se ilta voi sattua kohdalle milloin tahansa.

Dortmund ampaisi kohti keskikastia – Ja sen yli?

Vihdoin Dortmund teki sen. Upeaa voittoa ei tällä kertaa seurannutkaan katkera pistemenetys. Freiburg-ottelun hyvä vire jatkui, ja joukkue kaatoi Mainzin maalein 4-2. Aurinko alkaa hiljalleen paistaa risukasaan.

Tosin voitto ei tullut ilmaiseksi. Ensimmäinen puoliaika oli Dortmundille vaikea, ja Mainz johti tauolle lähdettäessä 0-1. Jürgen Klopp sai kuitenkin heräteltyä miehistöään sen verran pukukopissa, että toisella puoliajalla Keltamustat piristyi, ja Mainz tipahti kyydistä.

Pelillisesti Dortmundilla on vielä paljon haasteita, mutta suunta on oikea. Lisäksi yleinen ilmapiiri joukkueen ympärillä on aivan erillainen kuin talvitauolle lähdettäessä. Marco Reusin jatkosopimus, Kevin Kamplin saapuminen, İlkay Gündoğanin vireen löytyminen.. Europaikat tulevat jäämään haaveeksi, mutta nyt joukkue on ensimmäistä kertaa putoamisviivan paremmalla puolella sitten 14. kierroksen. Voi olla, että visiitit viivan alapuolella olivat toistaiseksi tässä.

Vireen löytyminen takaa hyvää myös tulevia Juventus-otteluita ajatellen.

Verkot tötteröllä

Maaleja nähtiin 21. kierroksella melkoinen liuta. Yhdeksässä ottelussa verkot heiluivat peräti 38 kertaa eli maaleja syntyi noin 4,2/ottelu. Yhteensä Bundesligassa on tällä kaudella paukuteltu 531 häkkiä. Keskimäärin kierrosta kohden tehdään siis noin 25,3 maalia eli 2,8/ottelu.

Joukkuetta kohden maaleja on syntynyt 29,5. Eniten uuneja on tehtaillut luonnollisesti Bayern München, joka on osunut 53 kertaa. Guardioalan suojatit ovat tehneet siis melko tarkalleen 10 prosenttia koko kauden maaleista. Wolfsburg ei kuitenkaan ole 46 osumallaan kaukana perässä. Kolmantena on kevään esitysten perusteella ehkä pienoinen yllätysnimi; Eintracht Frankfurt on iskenyt 39 maalia. HSV:n kannattajat eivät ole juurikaan päässeet tällä kaudella maaleja riemuitsemaan, sillä joukkue on osunut vain 14 kertaa.

Sanomattakin on selvää, että tällä kierroksella nähtiin myös useita varsin hienoja maaleja. Tässä Bundesligan virallisen Youtube-kanavan näkemys viidestä hienoimmasta osumasta.

loading comments...