Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesligan 25. kierroksen puheenaiheet: Korkutin ja Stevensin joutsenlaulu?

Kirjoittaja: — 16/03/2015

25 kierrosta takana, yhdeksän edessä. Viikonloppuna jaettiin taas isoja pisteitä. Tässä kierroksen kuumimmat puheenaiheet.

Hannoverilla valmentajan vaihto edessä?

Joulukuussa Bundesligan 16. kierroksella Hannover päihitti Augsburgin. Tuolloin näytti siltä, että joukkue voisi hyvinkin kivuta europaikkataisteluun. Hieman yllättäen se on jäänyt Die Rotenin edelliseksi voitoksi. Sen jälkeen Hannover on pelannut yhdeksän ottelua ilman voittoa, ja se on nyt valahtanut säilymistaistoon. Augsburg-ottelun jälkeen Tayfun Korkutin suojatit ovat keränneet vain kolme pistettä.

Sunnuntaina joukkue jäi vieraissa täysin Borussia Mönchengladbachin jalkohin. Isännät voittivat 2-0, mutta sen lisäksi maalintekoyritykset menivät Gladbachin nimiin 23-7. Vierailijat laukoivat maalia kohti vain kerran.

Viikonlopun ottelu ei ollut kevätpuoliskon ainoa, jossa Hannoverin hyökkäyspeli on tökkinyt, mutta noin keskimäärin joukkueella olisi ollut mahdollisuuksia useamman kuin kuuden maalin tekemiseen edellisen kahdeksan ottelun aikana. Suurin ongelma on tällä hetkellä totaalinen itseluottamuksen puute.

Materiaaliinsa Hannover ei kaadu. Ryhmästä löytyy kyllä pelimiehiä. Yksi ongelma kaderia tarkkaillessa on kunnon maalinsylkijän puute. Joselu on hyvä pelaaja, mutta espanjalaisen otteet ovat liian ailahtelevaisia. Silti tilanne on parempi kuin monilla muilla säilymistaistoon ajautuneilla joukkueille. Olisiko valmentajan vaihdos paikallaan?

Paderborn ja Stuttgart kyntävät syvällä

Hannoverin tilanne on suorastaan riemukas verrattuna putoamisviivan alapuolella tarpoviin Paderborniin ja Stuttgartiin. Kummankin pelillinen ilme on niin synkkä, että ilman radikaalia kurssin vaihdosta Zweite kutsuu ensi syksynä.

Paderborn on hävinnyt kevätkierroksella kahdeksasta ottelustaan kuusi. Ainoa voitto tuli, yllättys yllätys, Hannoveria vastaan. Viikonloppuna joukkue jäi Eintracht Frankfurtin jalkoihin maalein 4-0. Yllättävän hyvä syyspuolisko on nyt historiaa. Melko huvittavaa ajatella, että neljän kierroksen jälkeen joukkue johti Bundesligaa. Pelaajien taso ei vain yksinkertaisesti riitä tällä tasolla.

Stuttgartin pelaajien tasossa ei sinällään ole vikaa, mutta henkisesti joukkue rypee Neckar-joen pohjamudissa. Valmentajakin on jo kerran vaihtunut tällä kaudella, mutta nyt Huub Stevensin pihalle potkiminen on vakavasti tapetilla. Edellytyksiä parempaan kyllä olisi, mikäli henkiset lukot aukeavat. Piste-ero kuiville on nyt viisi pistettä.

Frankfurt ja Hoffenheim – Ehkä sittenkin Eurooppaan?

Eintracht Frankfurt ja Hoffenheim näyttivät jo tipahtaneen europaikkataistelusta. Viikonloppuna kuitenkin Schalke ja Augsburg menettivät pisteitä, kun taas Kotkat ja Hoppula nappasivat voitot. Kuudentena olevalla Augsburgilla on 38 pistettä, Frankfurtilla 34 ja Hoffenheimilla 36.

Etenkin Frankfurt on saanut hyökkäyspeliinsä sitä samaa ryhtiä, jolla se mätti maaleja loppusyksystä. Alexander Meier on paukuttanut edellisessä kolmessa ottelussa viisi häkkiä. Mies johtaa maalipörssiä 19 osumallaan. Myös Stefan Aigner ja Marc Stendera ovat olleet iskussa.

Hoffenheimin otteet ovat ailahdelleet pahemman kerran. Viikonlopun esitys oli taas sitä Hoffenheimia, jonka voisi uskoa pelaavan ensi kaudella Eurooppa-liigaa. Joukkue voitti kotonaan HSV:n maalein 3-0. Reilu viikko sitten Markus Gisdolin miehisto kävi surkean esityksen säestämänä Gelsenkircehissä häviämässä Mestarien liigan otteluun valmistautuvalle Schalkelle.

Hoffenheimin, kuin myös Frankfurtin saumat piilevät siinä, että Augsburg ja Schalke sulavat viimeisten kierrosten aikana. Mitään ihmeitä se ei vaadi.

Leverkusen tähtää kolmanneksi

Jos joku joukkue haastaa Borussia Mönchengladbachin pronssitaistelussa, on se nimenomaan pelihuumorinsa löytänyt Bayer Leverkusen. Muutaman suvantoviikon jälkeen hyökkäyspeli on alkanut luistamaan totuttuun malliin, ja jopa puolustus on toiminut.

Perjantaina Werkself murjoi Stuttgartin maalein 4-0. Sitä ennen kaatui Paderborn vieraissa, ja kaksi viikkoa takaperin joukkue voitti SC Freiburgin. Hienoa voittoputkea tosiaan vesittää hieman se, että vastustajat ovat olleet liigan heikkovireisimpiä rupusakkeja. Tosin ei pidä unohtaa, että Leverkusen kukisti Mestarien liigassa Atlético Madridin.

Tiistainen ottelu Madridissa onkin mielenkiintoinen. Joukkueella on loistavat asetelmat toiseen osaan voitettuaan BayArenalla Rojiblancosin maalein 1-0. Puhtaasti Bundesligaan peilaten jatkoon meno ei välttämättä olisi Roger Schimdtin miehistön kannalta ihanteellista. Mutta tuskin kukaan ensi kauden europelejä ajattelee niin kauan, kun joukkue on tämän vuoden kisassa mukana.

Dortmundin ja Bremenin junat menivät jo

Hetken näytti siltä, että putoamispeikon kannoiltaan karistaneet Borussia Dortmund ja Werder Bremen voisivat yltää mukaan europaikkataisteluun. Viimeaikaisten pistemenetyksien myötä moiset puheet voidaan unohtaa.

Bremen ei mahtanut Bayern Münchenille mitään. Sinänsä hävettävää ei ole, sillä saman kohtalon kokevat arviolta 16 muutakin Bundesliga-seuraa. Joukkueen etsikkoaika kuitenkin taisi mennä jo. Huuma ja itseluottamus saavutti zeniittinsä, ja joukkue tullee tiputtamaan pisteitä myös loppukaudesta. Nyt ero kuudenteen sijaan on viisi pistettä, joten ihan mahdotona Eurooppa-liigaan nouseminen ei ole. Haastavaa kylläkin. Sijat 7-9 lienevät todennäköisemmät.

Dortmundin potentiaalin tietävät kaikki. Kahdeksan pisteen ero europaikoille on kuitenkin liikaa. Todennäköisempää lienee, että joukkue pelaa ensi syksynä Euroopassa hallitsevana Mestarien liigan voittajana.

Edellisten kierrosten puheenaiheet

Kierros 24
Kierros 23
Kierros 22
Kierros 21
Kierros 20
Kierros 19
Kierros 18
Kierros 17
Kierros 16
Kierros 15
Kierros 14
Kierros 13
Kierros 12
Kierros 11
Kierros 10
Kierros 9
Kierros 8
Kierros 7
Kierros 6

loading comments...