Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesligan 22. kierroksen puheenaiheet: Hitzi, mikä maali!

Kirjoittaja: — 23/02/2015

Bundesligan 22. kierros saatiin pakettiin sunnuntaina. Yhdeksän ottelua kirvoittivat taas mukavan määrän puheenaiheita. Tässä niistä kuumimmat.

Piristävä Augsburg

Augsburgissa nähtiin upea jalkapalloilta. Kotijoukkueen maalivahti Marvin Hitz pelasi ensimmäistä kertaa pitkän tauon jälkeen, ja tuloksena oli heti maali. Niin, siis miehen itsensä tekemä! Paljon hienompaan paikkaan maali ei olisi voinutkaan syntyä, sillä se toi Augsburgin tasoihin viimehetkillä Bayer Leverkusenia vastaan.

Augsburg se jaksaa yllättää uudestaan ja uudestaan! Ottelu oli muutenkin varsin vauhdikas ja viihdyttävä. Tilanteita nähtiin kummassakin päässä. Hitzin maali saattaa osoittautua vielä tärkeäksi, sillä jokainen piste europaikkataistelussa on tärkeä. Etenkin, kun tällä osumalla kilpailijalta lähti kaksi pistettä. Augsburg on nyt viidentenä tasapisteissä neljäntenä olevan Schalken kanssa. Mönchengladbach on kahden pisteen päässä kolmantena.

Leverkusen on saanut totutella karvaan kalkin makuun viime viikkoina, sillä viime kierroksella Wolfsburg teki voittomaalinsa BayArenalla ottelun viimeisestä tilanteesta. Roger Schmidtin miehistön kevätkausi ei ole missään nimessä alkanut hyvin, mutta muidenkin kompastellessa se on silti vielä hyvissä asemissa kuudentena.

Mönchengladbach napsii pisteitä kaikessa hiljaisuudessa

Borussia Mönchengladbachin kevätpuoliskon otteluissa ei oltu kertaakaan ennen sunnuntaita tehty yhtää maalia enempää. Nyt niitä nähtiin peräti kaksi, kun HSV ja Gladbach tasasivat pisteet maalein 1-1 Hampurissa. Lucien Favren suojateilla tuntuisi olevan tällä hetkellä hieman vaikeauksia maalinteon kanssa, mutta puolustus pelaa hyvin.

Maalinteko-ongelmista huolimatta tulokset ovat olleet ihan hyviä. Edellisestä viidestä ottelusta joukkue on kerännyt kymmenen pistettä. Gladbach on tällä hetkellä kolmantena, ja se vaikuttaisi tasapainoisemmalta ryhmältä kuin kilpailijat. Maaleja pitäisi vaan alkaa syntymään tasaisemmin. 1-0-voittoja tuskin satelee koko kevättä. Joukkueen hyökkäys on paperilla vähintään kohtuullinen, ja se on toiminut aiemminkin, joten eiköhän tehoja ala hiljalleen syntyä.

Pisteitä voisi olla vähemmänkin. Toisin kuin Leverkusen, Mönchengladbach on osoittanut loistavaa venymiskykyä viimeminuuteilla. HSV:ta vastaan Branimir Hrgota puski tasoituksen lisä-ajalla, ja Granit Xhaka puolestaan teki viikko sitten joukkueen voittomaalin 92. minuutilla Kölniä vastaan.

Dost nousi vaihtopenkiltä supertähdeksi – Wolfsburg jyllää kohti kakkossijan varmistamista

Bas Dost on kiistatta Bundesligan kuumin nimi tällä hetkellä. Hollantilainen teki kaksi Bayernin verkkoon, yhden Hoffenheimin verkkoon, neljä Bayer Leverkusenin verkkoon ja kaksi Sporting Lissabonia vastaan. Sekään ei riittänyt, sillä nyt miehen kaksi maalia toivat Wolfsburgille täydet pisteet Hertha Berlinin kustannuksella.

Dostista ei olisi moisiin urotekoihin uskonut olevan. Syksyllä lähinnä vaihtopenkkiä kuluttanut kulmikkaan oloinen hyökkääjä oli täysin eri pelaaja. Ivica Olicin varjosta ei tehoja syntynyt. Kroatialainen lähti Hampuriin, ja Dost on saanut enemmän vastuuta. Hollantilainen on vastannut huutoon.

Mitään Dostilta pois ottamatta, tällä hetkellä ei ole hirveän vaikeaa pelata Wolfsburgin piikissä, kun tarjoilusta vastaavat Kevin De Bruyne ja André Schürrle. Kokonaisuutena Volkkarin hyökkäyspeli toimii tällä hetkellä äärimmäisen hyvin. Nykyvireessään joukkue voisi kaataa suurempiakin seuroja.

Wolfsburg on kuronut jo kymmenen pisteen kaulan Mönchengladbachiin ja kumppaneihin. Kakkossija alkaa olemaan taputeltu.

Putoamistaisto alkaa hahmottua

Bundesligaa on vielä 12 kierrosta jäljellä, mutta viimeisimpien viikkojen perusteella pystyy tekemään melko vahvoja päätelmiä siitä, mitkä joukkueet tulevat olemaan liemessä keväällä.

SC Paderborn on varmasti yksi niistä. Kohtalaisesti mennyt syyspuolisko ei riittänyt vetämään kääpiöseuraa kuiville. Nyt jälki on ollut surullista, ja 0-6-tappio Bayernille ei itseluottamusta nostanut.

Stuttgart puolestaan on napannut vain yhden pisteen kevätpuoliskolla. Joukkueen kelkka näytti jo kääntyvän, kun Huub Stevens astui puikkoihin, mutta näin ei ilmeisesti ollutkaan. Pelillisesti joukkue ei silti ole ollut täysin hukassa. Nousu on mahdollinen, mutta Stuttgart on jo nyt kolme pistettä toiseksi viimeisenä olevan Hertha Berlinin takana.

Hertha on toinen valmentajaa vaihtanut seura, joka ei näytä löytävän punaista lankaa. Toisin kuin Stuttgartin, Herthan pelaajamateriaali on heikohko. Tilanne Berliinissä ei näytä lainkaan hyvältä.

Köln on vielä ihan kohtalaisissa asetelmissa. Sillä on hyvä puolustus, jonka avulla pisteitä on tullut. Hyökkäyspeli on puolestaan lainkaan liioittelematta liigan huonointa. Näillä eväilläkö joukkue meinaa säilyä?

loading comments...