Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesligan 16. kierroksen puheenaiheet: Viihdyttävä Frankfurt, huvittava HSV

Kirjoittaja: — 18/12/2014

Arkikierros saatiin pelattua tiistaina ja keskiviikkona. Talvitauko on jo aivan kulman takana, ja joukkueiden väliset voimasuhteet ovat hiljalleen selkiintyneet. Tuoreimmat tulokset avarsivat Bundesligan tilannetta isommassa kuvassa. Tässä muutama kuuma peruna.

Einrahcht Frankfurt – Liigan viihdyttävin joukkue?

Bundesliga näytti taas parhaita puoliaan Eintracht Frankfurtin ja Hertha Berlinin välisessä ottelussa. Tunnetta, vauhtia ja yritystä oli enemmän kuin taktiikkaa ja ajatusta. Hertha siirtyi Waldstadionilla 0-3-johtoon 37. minuutissa. Isännät nousivat kenenpä muunkaan kuin Alexander Meierin kahdella loppuhetken osumalla tasoihin. 4-4-loppulukemat tuskin ilahduttavat kumpaakaan valmentajaa.

Herthan otteluissa maaleja on tehty hitusen hillitymmin, mutta Thomas Schaafin suojateille maali-iloittelut ovat tällä kaudella tutumpia. Joukkueen maaliero on 16. kierroksen jälkeen hulppea 33-33. Frankfurtin otteluissa on siis tehty peräti 66 maalia eli 4,125 häkkiä ottelua kohden! Sarjajumbo Werder Bremenin otteluissa maaleja on tehty 62, ja seuraavaksi eniten verkot ovat heiluneet juuri Herthan otteluissa: 54 kertaa.

Eintracht on pelannut ihan hyvän alkukauden, ja se on käytännössä kokoajan ollut ylemmässä keskikastissa europaikkojen tuntumassa. Meier johtaa Bundesligan maalipörssiä, ja muutenkin hyökkäyspeli on toiminut. Joukkueen runko koostuu pelaajista, jotka ovat pelanneet jo jonkin aikaa Frankfurtissa sekä muutamasta pirteästi esiintyneestä tulokkaasta. Die Adlerin suurin ongelma on luonnollisesti puolustaminen, ja se näyttäisi estävän joukkueen nousemisen terävimpään kärkeen.

Ehdokkaat Mestarien liigaan alkavat hahmottua

Eintracht Frankfurtin lisäksi Hoffenheim, FC Augsburg ja Hannover ovat hätyytelleet ensi kauden eurocupeihin oikeuttavia sijoja. Viimeiset kierrokset ovat erotelleet jyvät akanoista.

Augsburgin kupla on odotetusti puhkeamassa, kun vastustajat ovat koventuneet. Hoffenheimin alkukauden vakaa puolustuspeli on enää kaukainen muisto, eikä Niklas Sülen loukkaantuminen paranna tilannetta. Hannover voitti Augsburgin, mutta sitä ennen se pelasi tasan Werder Bremenin kanssa ja hävisi pahimmille kilpailijoilleen Leverkusenille, Hoffenheimille ja Wolfsburgille. Joukkue ei missään vaiheessa ole erottunut sen koommin edukseen puolustus- tai hyökkäyssuuntaan, ja suurempi menestys vaatisi muiden pahaa hyytymistä. Eintrachtin ongelmat puolestaan ovat puolustuksessa.

Bayer Leverkusen ja VfL Wolfsburg eivät ole niin hyvin organisoituja joukkueita kuin esimerkiksi Borussia Mönchengladbach tai Augsburg, mutta kuitenkin tasapainoisempia kuin Frankfurt. Kolikon kääntöpuolella Leverkusenin ja Volkkarin tulivoima on selvästi kilpailijoita edellä. Roger Scmidtin ja Dieter Heckingin miehistöjen hyökkäyspeliä on ilo seurata. Puolen kauden otannan perusteella tämä kaksikko tulee valtaamaan keväällä suorat paikat Mestarien liigaan. Gladbach hönkii niskaan tasapainoisena kokonaisuutena.

Schalke on mysteeri, jonka todellinen taso selviää, kun Roberto Di Matteo on kotiutunut Gelsenkircheniin ja joukkueen sairastupa tyhjenee. Kuninkaansiniset on jopa hieman hämmentävästi hyvällä iskuetäisyydellä neljän kärkeen. Toinen mysteerijoukkue, Borussia Dortmund, odottaa saumaansa 12 pisteen päässä neljännestä paikasta.

Stuttgart nousemassa kuiville – HSV:n taso ei sittenkään riitä?

Hampurissa käytiin mielenkiintoinen kamppailu kahden pahasti alakanttiin tällä kaudella suorittaneen joukkueen välillä. Kummatkin joukkueet ovat viihtyneet tällä kaudella sarjan hännillä ja kummatkin ovat vaihtaneet valmentajaa. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että VfB Stuttgartin suunta on ylöspäin, ja HSV:n suunta alaspäin. Vierailijat nappasivat 0-1-voiton.

Edellisen kierroksen puheenaiheissa pohdimme, alkaako Josef Zinnbauerin miehistö lunastamaan potentiaaliaan. Vastaus saatiin melkein saman tien: HSV pelasi käsittämättömän surkean ottelun. Ja vielä kotonaan sarjajumboa vastaan. Stuttgart vei ensimmäisellä puoliajalla maalipaikat nimiinsä 12-1! Toisen puoliajan HSV pääsi pelaamaan lähes kokonaan miesylivoimalla, mutta se ei saanut käytännössä mitään aikaiseksi.

Huub Stevens on valmentanut Stuttgartia nyt neljän ottelun ajan. Tuloksena on ollut kaksi voittoa, vierastasuri Mainzista ja hämmentävä 0-4-tappio kotona Schalkelle. Seisemän pistettä on hyvä saldo etenkin siihen nähden, että kaikki pongot ovat tulleet vierasotteluista. Viikonloppuna joukkue kohtaa kotonaan Paderbornin, ja voiton myötä Stuttgart itseasiassa kiilaisi paljon hehkutetun nousijajoukkueen edelle.

Suomalaiset katoamassa kuvasta

Parhaimmillaan käynnissä oleva kausi näytti suomalaisten osalta todella hyvältä. Alexander Ring oli suuressa vastuussa Kaiserslauternissa, ja mies teki keskikentältä käsin neljä häkkiäkin. Joel Pohjanpalo iski lyhyen ajan sisään kahdeksan maalia. Joukossa oli tärkeitä voittomaaleja ja kertaalleen Jolle onnistui hattutempussa. Pohjanpalo valittiin Lokakuun pelaajaksi 2. Bundesligassa.

Joni Kauko sai alkukaudesta vielä kohtalaisesti peliaikaa, ja FSV Frankfurtin keskikenttämies onnistui jopa maalinteossa. Myös Mikael Forssell pelasi yllättävän hyvin Bochumin paidassa tehden kaksi maalia.

Viime ajat ovat olleet suomalaisen jalkapallon seuraajille tutumpia. Ring on poissa loukkaantumisen vuoksi ainakin vielä muutaman kuukauden. Pohjanpalo ei ole onnistunut maalinteossa hetkeen. Kauko ei ole saanut peliaikaa juuri ollenkaan, ja mies on vaihtamassa maisemaa. Bochumin valmentaja vaihtui, eikä Forssell ole uuden koutsin alaisuudessa päässyt vielä kentälle.

Mikko Sumusalo, Tim Väyrynen, Timo Furuholm ja Joel Merosta puolestaan jatkavat hiljaiseloaan.

loading comments...