Neuerin virhe maksoi pisteet Bayernille – Mönchengladbach venyi voittoon Allianz Arenalla

Kirjoittaja: — 22/03/2015

Bundesliga-kierros päättyi yllätykseen, kun Borussia Mönchengladbach haki täydet kolme pistettä Bayern Münchenin vieraana maalein 0-2. Isäntien voittomaali lirahti maaliin todella helposti Manuel Neuerin näpeistä.

Ottelun luonne oli hyvin odotetunlainen. Isännät pitivät palloa ja paine oli enemmän tai vähemmän Gladbachin maalilla. Ensimmäinen paikka syntyi Juan Bernatille, mutta Yann Sommer venyi hyvään torjuntaan. Hetkeä myöhemmin sveitsiläinen teki myös Arjen Robbenin aikeet tyhjäksi. Robben vaihdettiin loukkaantumisen vuoksi pois pian tämän jälkeen.

Mönchengladbachin avausmaali syntyi puolen tunnin pelin kohdalla. Raffael laukoi hiljaisen laukauksen maata pitkin keskelle maalia noin 20 metristä, mutta jotenkin Neuer onnistui säheltämään pallon maaliin käsiensä kautta.

Mönchengladbach puolusti hyvin, eikä Bayern päässyt todellisille huippupaikoille, vaikka pääpiirteittäin pallo vierailijoiden maalin tuntumassa olikin.

André Hahn oli lähellä tehdä maalin noin 20 minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta tällä kertaa Neuer onnistui torjumaan pallon tolppaan. Hetkeä myöhemmin Sommer torjui Bernatin volleyn kulmapotkuksi toisessa päässä.

Ottelun ratkaisu syntyi 77. minuutilla vastahyökkäyksestä. Christoph Kramer hassutti Bastian Schweinsteigerin pois tilanteesta ja syötti viereen Raffaelille, joka sijoitti pallon Neurin käsien kautta alakulmaan.

Sommer jatkoi hyviä otteitaan torjumalla Robert Lewandowskin puskun noin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Jatkotilanteesta Thomas Müller sysäsi pallon suoraan sveitsiläisen syliin. Tämän lähemmäksi Bayern ei enää päässyt.

Tappiosta huolimatta Bayern on varsin tukevassa 10 pisteen sarjajohdossa. Mönchengladbachille pisteet olivat puolestaan erittäin tärkeät. Joukkue on nyt kolmantena kaksi pistettä Bayer Leverkusenin edellä.

Toimittajan sana

Tänään ei ollut mitään epäselvyyttä siitä kumpi halusi pisteitä enemmän. Bayernin on vaikea motivoitua Bundesligaan ja se näkyi tänään. Siinä vaiheessa, kun isäntien kirin piti alkaa, hyökkäsi Mönchengladbach jatkuvasti vaarallisesti, ja lopussa 0-3-maali tuntui todennäköisemmältä kuin kavennusosuma. Bayernin puolustus vaikuttaa hitusen epävarmalta vastustajien koventuessa, ja etenkin vastahyökkäyksien puolustaminen on huteran oloista. Saa nähdä miten käy Portoa vastaan.

Virheitä sattuu kaikille. Myös Neuerille. Mies paikkasi hieman virhettään tekemällä muutaman loistavan torjunnan toisella puoliajalla. Luultavasti Neuerin hassi kuitenkin maksoi ainakin pisteen Bayernille.

Toivotaan, ettei Arjen Robben loukkaantunut sen vakavammin.