Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Mönchengladbach nollasi Bayernin

Kirjoittaja: — 26/10/2014

Yhdeksännen Bundesliga-kierroksen viimeinen ottelu pelattiin sunnuntai-iltana Borussia-Parkilla, kun Bayern München ja Borussia Mönchengladbach jäivät maalittomaan tasapeliin.

Ottelu eteni kuten saattoi olettaa. Tavastaan poiketen Mönchengladbach joutui luovuttamaan pallonhallinnan Bayernille. Kotijoukkue keskittyi vastahyökkäyksiin.

Ensimmäinen huippupaikka siunaantui David Alaballe. Itävaltalaisen laukaus suuntatui Gladbach-vahti Yann Sommerin kädestä tolppaan. Myös Robert Lewandowski pääsi muutamaan otteseen maalipaikoille, mutta puolalaisen yritykset jäivät kesyiksi.

Myös kotijoukkueelle avautui ensimmäisellä puoliskolla paikka, kun Max Kruse karkasi läpiajoon, mutta Manuel Neuer torjui helposti löysäksi jääneen nostoyrityksen.

Vielä ennen taukovihellystä Bayernilla oli hyvä tilanne. Lewandowskin laukaus kimposi Álvaro Domínguezista vain muutaman sentin maalin ohi.

Toisella puoliajalla Gladbach piti vierailijat hyvin poissa maalipaikoilta. Christoph Kramer oli osua vastahyökkäyksestä, mutta Neuer venyi loistotorjuntaan, ja puolustus ehti irtopalloon juuri ennen Raffaelia.

Brassi pääsi itse yrittämään maalintekoa muutamaan otteeseen, mutta Neuer veti pidemmän korren. Lisä-ajalla Claudio Pizarrolla oli vielä tilaisuus viedä Bayern johtoon, mutta Sommer pelasti tilanteen ja pisteen hyvällä vastaantulolla.

Toimittajan sana

Kotijoukkue joutui pelaamaan vähän mukavuusalueensa ulkopuolella, mutta ihan hyvin se meni silti. Keskiviikkona nähtiin missä kunnossa Bayern on, joten mikä tahansa joukkue saa olla tyytyväinen pisteeseen Pep Guardiolan suojatteja vastaan. Gladbachilla oli eväät jopa voittaa ottelu, mutta paikoista ei uponnut. Pisteellä joukkue kuitenkin nousi takaisin sarjakakkoseksi. Tasapainoinen ryhmä, ja Dortmundin kontatessa Mönchengladbachilla on realistiset saumat pitää sijoituksensa kauden loppuun asti.

Bayernilla ei ollut paras päivä, mutta tasapeli vieraissa sarjakakkosta vastaan ei ole mikään katastrofi. Neuer poimi taas kaiken, mikä oli poimittavissa. Joukkue ei ole päästänyt Bundesligassa maalia sitten elokuun!

loading comments...