Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ter Stegen lähtee, onko joku heistä korvaaja?

Kirjoittaja: — 11/01/2014

Vaikka Marc-André ter Stegen ja hänen agenttinsa kiistävätkin systemaattisesti kaikki huhut, pidetään niin Saksassa kuin Espanjassakin jo täysin selvänä, että 21-vuotias maalivahti siirtyy ensi kaudeksi FC Barcelonaan. Sopimuksen julkistaminen venyy joidenkin lähteiden mukaan aina maaliskuulle asti. Borussia Mönchengladbachista lähtönsä ter Stegen on jo ehtinyt virallisesti vahvistaa.

Ter Stegenistä saatavan siirtokorvauksen odotetaan yleisesti nousevan noin 10-12 miljoonaan euroon. Näin ollen Mönchengladbachilla ei ole syytä paniikkiin, sillä seuralla on paitsi aikaa niin myös rahaa huippulahjakkaan maalivahtinsa korvaajan löytämiseen.

Der Westen-lehti pitää ykkösehdokkaana ter Stegenin saappaiden täyttäjäksi SC Freiburgin 23-vuotiasta luottovahtia Oliver Baumannia. Baumann allekirjoitti syyskauden aikana jatkosopimuksen Freiburgin kanssa, mutta aviisi pitää selvänä, että sopimus sisältää myös ajan hengen mukaiset purkupykälät. Ter Stegenistä saatavan korvauksen pitäisi riittää myös Freiburgin erotuskan lievittämiseen.

Mikäli Bundesliigan sisäinen maalivahtiruletti ei pyörähdäkään edellämainitulla tavalla, on Mönchengladbachilla muitakin hyviä vaihtoehtoja. Myös FC Baselin ja Sveitsin A-maajoukkueen Yann Sommerin uskotaan olevan vahva ehdokas tämänhetkisen sarjakolmosen maalinsuulle. Bundesliigan sisältä ilmaan on heitetty Hannoverin Ron-Robert Zielerin ja Frankfurtin Kevin Trappin nimet. Lisäksi kakkosbundesliigaa johtavan Kölnin luottovahti Timo Horn on Mönchengladbachia ja varmasti montaa muutakin seuraa kiinnostava pelaaja.

Baumann ja Sommer ovat siksikin Mönchengladbachin listan kärkipäässä, että molemmat vahdit ottavat aktiivisesti osaa myös joukkueen pelinrakenteluun. Tämä on seuralle erittäin tärkeää, sillä ter Stegen pelaa mielellään itsekin kuin yhdentenätoista kenttäpelaajana. Mönchengladbachin oma kasvatti johtaa suvereenisti liigamaalivahtien pallokontaktitilastoja ja tälläkin hetkellä hänellä on pallokosketuksia ottelua kohden keskimäärin enemmän kuin joukkueen hyökkäyspään taitureilla Raffaelilla ja Juan Arangolla. Hämmästyttävää.

– Tapa, jolla me pelaamme jalkapalloa, edellyttää, että meillä on aktiivinen ja pallovarma maalivahti, Mönchengladbachin urheilutoimenjohtaja Max Eberl vahvistaa.

loading comments...