Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viikon pelaaja: Tony Jantschke – Milloin mies nähdään Saksan paidassa?

Kirjoittaja: — 26/03/2015

Borussia Mönchengladbach on hyvää tahtia viilettämässä kohti ensi syksyn Mestarien liigaa. Tästä kiittämminen on etenkin joukkueen tasapainoista puolustuspelaamista. Viikonloppuna Bayern ei ollut parhaimmillaan ilman Arjen Robbenia ja Franck Ribéryä, mutta 0-2 voitto Allianz Arenalta on aina kova juttu. Ja se on mahdollista vain hyvän puolustpelaamisen ansiosta. Tällä kertaa puolustuslinjan oikealla töitä paiskinut Tony Jantschke oli yksi ottelun hahmoista.

Miehen tilastot olivat Bayern-ottelussa vähintäänkin tyydyttävät: Yhdeksän purkua, neljä taklausta, kolme katkoa ja kaksi blokkia. Kickeriltä Jantschke sai muun puolustuslinjan tavoin puolustajalle pelkällä nollapelillä harvoin irtoavan arvosanan 2,0.

Käytännössä kuka vaan Gladbachin puolustuslinjasta olisikin kelvannut Viikon pelaajaksi. Álvaro Domínguez, Oscar Wendt ja Martin Stranzl pelaavat kaikki hyvää kautta. Jantschke on ehkä kuitenkin yleisesti ottaen suoriutunut kaikkein parhaiten koko kauden läpi (yhdessä Stranzlin kanssa), ja miehen spekuloidaan tekevän debyyttinsä aikuisten maajoukkueissa lähiaikoina.

Saksan maajoukkue on kesän maailmanmestaruuden jälkeen pienessä muutostilassa. Viimeksi eilen joukkue jäi kotonaan tasapeliin Australian kanssa EM-karsintaan valmistavassa ystävyysottelussa. Tällä kertaa Jantschke ei saanut kutsua maajoukkueen mukaan, mutta yleisesti ottaen nyt olisi ihan hyvä sauma murtautua Die Mannschaftin kokoonpanoon. Kilpailu on toki kovaa, mutta Mats Hummels ja Jerome Boateng eivät ole aina käytettävissä.

Saksan nuorten maajoukkueista Jantschkella on kokemusta kaikista U17-ikäluokasta ylöspäin. Saksan U21-joukkueessa mies pelasi peräti 18 ottelua. Muuten Jantschken pelaajahistorian pystyy käymään läpi varsin pikaisesti. Varhaiset nuoruusvuotensa mies pelasi SC Borea Dresdenissä, mutta 16-vuotiaasta asti puolustaja on edustanut Mönchengladbachia. Yhteensä Jantschke on pelannut Die Fohlenissa 189 ottelua. Maaleja on syntynyt viisi.

Mies aloitti keskikenttäpelaajana, mutta hiljalleen Jantschke on valunut ryhmityksessä alaspäin. Käytännössä kaveria harvemmin enää nähdään ns. alkuperäisellä pelipaikallaan, mutta keskikentällä pelaaminen kehitti Jantshcken pallollista työskentelyä merkittävästi. Miestä voidaan pitää jonkun sortin puolustuksen yleismiehenä. Tämä onkin syy, miksi Jantschke on Lucien Favren suosiossa. Saksalaispuolustajan monipuolisuus auttaa Mönchengladbachia myös suorittamaan rotaatiota.

Jantschke täyttää huhtikuun alussa 25 vuotta, joten mistään nuoresta lupauksesta ei ole enää kysymys. Puolustajat tosin usein kehittyvät vielä vanhemmallakin iällä, joten pelivuosia ilman loukkaantumisia piisaa. Muistetaan, että esimerkiksi miehen rinnalla loistavaa kautta pelaava Martin Strazl on 34-vuotias. Muutenkin Jantschken kehittyminen pelaajana on ollut tasaisen varmaa. Viimeistään nyt voidaan sanoa, että tie huipulle on auki.

Edelliset Viikon pelaaja -artikkelit:

Gonzalo Castro (Bayer Leverkusen, Saksa)
Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund, Gabon)
Bas Dost (VfL Wolfsburg, Hollanti)
Davie Selke (Werder Bremen, Saksa)
Raúl Bobadilla (FC Augsburg, Argentiina)
Diego Benagalio (VfL Wolfsburg, Sveitsi)
Arjen Robben (Bayern München, Hollanti)
Alexander Meier (Eintracht Frankfurt, Saksa)
Klaas-Jan Huntelaar (Schalke, Hollanti)
Eric Maxim Choupo-Moting (Schalke, Kamerun/Saksa)
Naldo (Vfl Wolfsburg, Brasilia)
Thomas Müller (Bayern München, Saksa)
Franco Di Santo (Werder Bremen, Argentiina)
Chritoph Kramer (Borussia Mönchengladbach, Saksa)
Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg, Belgia)
Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen, Saksa)
Max Kruse (Borussia Mönchengladbach, Saksa)
Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen, Turkki)
Shinji Okazaki (Mainz, Japani)

loading comments...