Dortmund rökitti tylysti Stuttgartin

Kirjoittaja: — 01/11/2013

Borussia Dortmund aiheutti VfB Stuttgartille sen ensimmäisen tappion sitten elokuun lopussa tapahtuneen valmentajanvaihdon. Ja millä tavalla. Dortmund iski peräti kuusi maalia schwaabien verkkoon ja nosti kauden kokonaismaalisaldonsa jo 31:een, 11:ssä ottelussa.

Maalinteon aloitti kuitenkin vierasjoukkue Stuttgart. Jälleen kerran Alexandru Maximin kulmapotku tuotti tulosta ja Karim Haggui sai kunnian puskea kauden avausosumansa. Sitten ohjat otti kotijoukkue. Kesähankinta Sokratis puski ensin isännät tasoihin ja Marco Reus aloitti karkumatkan rakentamisen ennen taukovihellystä.

Toisella jaksolla alkoi Robert Lewandowski-show. Kun toinen puoliaika oli vanhentunut noin kymmenen minuuttia, puolalainen teki 68 sekunnin sisällä kaksi maalia. Hattutemppunsa tähtihyökkääjä viimeisteli 72. peliminuutilla. Kyseessä oli Lewandowskin bundesliigauran ensimmäinen puhdas hattutemppu. Loppunumeroista 6-1 vastasi Pierre-Emerick Aubameyang hetki ennen loppua.

Ottelussa syntyi samalla Dortmundin uusi bundesliigaennätys, sillä aikaisemmin se ei ollut voittanut kuutta kotipeliä putkeen. Tällä kaudella keltapaidat ovat erikoistuneet murskajaisiin, sillä joukkue on voittanut jo kaksi ottelua viiden ja kaksi neljän maalin erolla.