Unohditko salasanan? Rekisteröidy

David Alabasta Itävallan vuoden urheilija

Kirjoittaja: — 01/11/2013

Bayern Münchenin taitava laitapuolustaja David Alaba on valittu Itävallan vuoden urheilijaksi. Edellisen kerran jalkapalloilija sai kyseisen kunnian vuonna 1997, kun hyökkääjä Toni Polster kävi pokkaamassa pokaalin. Alaba ei kesken pelikauden itse seremoniaan paikan päälle päässyt, vaan lähetti ainoastaan videotervehdyksen Münchenistä.

21-vuotias on jo aiemmin valittu kaksi kertaa Itävallan vuoden jalkapalloilijaksi, mutta nyt arvostusta tuli talviurheilumaassa yli lajirajojen. Alaba on kehittynyt jo nuorella iällä paitsi Itävallan maajoukkueen ehdottomaksi tähdeksi niin myös triplamestaruuden voittaneen Bayernin tuikitärkeäksi luottopelaajaksi. Seurakaveri Arjen Robben jakaakin nuorukaiselle varauksettomat kehut:

– David ei ole vain jalkapalloilullisesti ja fyysisesti todella vahva, mutta myös luonteeltaan jotain aivan erityistä. Hän on erittäin kohtelias ja miellyttävä kaveri ja jo nuorella iällä tärkeä vastuunkantaja Bayernissa, Robben kehuu.

Rajaton suosio Itävallassa

Alaba ei ole ainoastaan joukkuetovereiden ja valmentaja Pep Guardiolan suosiossa, vaan on todella tunnettu ja pidetty henkilö myös kotimaassaan Itävallassa.

– Kaupungilla liikkuminen ei ole enää niin helppoa. Koen usein hienoja juttuja ja joskus myös liikuttavia asioita. Viime kesänä liittopresidentti Fischer kutsui minut vierailulle Hofburgiin. Ennen minua vierailulla oli jokin koululuokka. Pojat ja tytöt seisoivat rivissä ja tervehdin kaikkia kädestä pitäen. Eräs heistä alkoi yhtäkkiä itkeä liikutuksesta. Sellaisia hetkiä ei unohda. Olen kiitollinen kaikesta Itävallasta saamastani tuesta ja yritän antaa jotain myös takaisin, ylpeä Alaba kertoo Bayernin kotisivujen haastattelussa.

Alaba on saanut kutsuun presidentinlinnaan, kantanut paralympialaisten soihtua ja voittanut lukuisia mestaruuksia ja palkintoja 21 vuoden ikään mennessä. Mies on välillä hämillään kaikista saavutuksistaan.

– Kaikki on käynyt todella nopeasti. Tiedän eläväni monen nuorten ihmisten unelmaa. Olen siitä hyvin kiitollinen ja joskus minun pitää nipistää itseäni tarkistaakseni, ettei kaikki ole vain unta. Ympärilläni olevat ihmisetkin auttavat minua pysymään maan pinnalla, Alaba kuvailee.

loading comments...